En sminkning för våren

Den här sminkningen gjorde jag för några dagar sedan.

Elin Fagerberg skönhetsblogg Elin Fagerberg sminkbloggTopp från Jacob

Basen

Primer: Skin Calming från Colorescience. Den kanske inte lugnande ner min hy så mycket, som faktiskt hade reagerat på en kräm precis innan. Men den ger en bra bas, fäster makeupen och innehåller spf 20.

Foundation: Kjaer Weis Compact Foundation. En ny naturlig krämfoundation i en tung men lyxig förpackning. Den är enkel att bygga upp beroende på hur mycket täckning du vill ha. Jag gillar resultatet! Pensel ingår inte. Jag kombinerar den med Foundation Brush från Bobbi Brown.

Puder: Pressed Mineral Foundation från Colorescience. Det här är ett nytt makeupmärke i Sverige. Den här produkten är egentligen tänkt som en foundation. Men jag gillar att även använda den som ett tunt puder. Den täcker lite extra och ger en fin yta. Men jag blir lite irriterad över att det finns ett undre fack där det inte ligger något. En borste skulle passa bra där.

Corrector: Corrector från Bobbi Brown. Min absoluta favorit!

Rouge: Sweet heart från Too Faced som kom ut förra våren. En favorit i repris.

Highlighter: Cream Colour Base i nyansen Hush från MAC. Jag ÄLSKAR den här! Den ger glans och lätt skimmer till kinderna. Fint!

Primer, kompaktfoundation, highlighter, corrector, rouge. Elinfagerberg.se

Ögon

Ögonbryn: Eyebrow Cake Powder från NYX. Ett helt ok ögonbrynsskugga med två olika färger och ett vax. Jag använder den här mycket till vardags.

Ögonprimer: Backstage Eye Primer från Dior. Den här blir bäst om du använder lite och applicerar med en bredare syntetpensel.

Ögonskugga: Ljuvligt vackra 5 Coloeurs i nyansen Pastel Fontanges från Diors vårkollektion. Skuggorna är så vackra att jag knappt vågade peta i dem. Jag har använt den ljusblå som bas på ögonlocket. Den mörkgrå i globlinjen, rosa för att tona ut den grå och den skimrande gulguldiga i ögonvrån. Jag tog även lite av den gulguldiga längs med amorbågen. Ögonskuggspaletten har inga direkt starka färger utan ett ganska mild pigment. Därför passar den även bra för dig som vill testa färg men känner dig lite osäker.

Eyeliner: Liquid Eyeliner från MAC. Funkar bra både till breda och tunna linjer. Jag gillar applikatorn som har två olika sidor. Ibland kan den bli lite ojämn i färgen och kräver två lager.

Mascara: Nya Volume & Curl från Isadora. En mascara med böjd borste som ska ge både volym, längd och böjda fransar. Och det gör den faktiskt! Den har en “tubteknologi” som gör att små svarta tuber lägger sig runt fransarna. Stort plus för att den sitter bra på plats!

Dior, Isadora, Nyx, MAC

Läppar

Läppstift: Rouge Dior i nyansen 531 från Diors vårkollektion. Love it!

Läppstift från Dior

Bred eyeliner Elinfagerberg.se Elin Fagerberg smink