En tur i Leipzig

Vi hann med hela TRE guidade turer i Leipzig!

En av dem leddes av Johannes Ommeln från Lipzi Tours. Han arrangerar guidade turer för grupper samt individuellt anpassade turer. Man kan välja mellan turer på cykel eller promenera. Vi promenerade runt i de västra delarna av staden. Det var otroligt vackert! Johannes kan ALLT om Leipzig och vi fick lära oss en hel del. Allt från stadens spännande historia till dagens musik- och matkultur. På tal om matkultur så har veganism blivit väldigt populärt här. Spännande! Och väldigt skönt för mig som vegetarian. Men mer om maten kommer på matbloggen.

Visste du att Leipzig tidigare var känt för sina mässor? Mässorna gjorde att människor från andra delar av världen kom till staden. Vilket annars var ovanligt under kommunismtiden. Det har påverkat Leipzig mycket och har gjort att människor där är mer öppna idag. Staden var inte lika stängd för omvärlden som flera andra städer i gamla Östtyskland.

Leipzig graffiti

Vi fick se flera vackra grönområden under den långa promenaden. Vi gillar att allt det gröna blandas med vackra och praktfulla hus och graffiti. Det blev väldigt intensiva dagar i Leipzig. Jag hann se en hel del och kan definitivt tänka mig att åka tillbaka. Jag har tyvärr inga shoppingtips. Jag hann inte ens gå en snabbis i affärer. Någon gång skulle jag vilja ta bilen och bila ner genom flera länder i Europa och då åka tillbaka till Leipzig.

Leipzig