Essie Summer 2019 Collection – Argentina

Den här sommaren inspireras Essie av Argentina och har skapat en kollektion med 6 riktigt snygga nagellack.

Lacken är semi-matta men om du hellre vill ha högglans kan du kombinera dem med ett glansigt överlack eller ett matt om du hellre föredrar det.

Jag gillar att de mattas ner när de börjar torka, så mycket lättare att se när det fungerar med nästa lager!

Färgerna då?

Vad sägs om klementin, himmelsblå, klar lila, rost, barbierosa och ljusrosa? Jag ÄLSKAR nyanserna! Och kanske kan de ge en liten förnimmelse av ett hett Argentina. Men jag tänker mest på rött och vinrött när jag tänker på Argentina. Men jag har heller inte varit där.

Argentina har inspirerat Essie och deras sommarkollektion för 2019. Här syns de sex lacken.
Från vänster – Tangoed in love, Take the lead, Soles on fire, Strike a rose, Clame to fame och In full swing.

Lyckan var gjord när jag hann med att måla naglarna. Jag hade inte målat dem sen innan förlossningen och jag känner mig alltid lite naken utan. Så under en kort lucka då min man var hemma, hunden var promenerad och barnen sov krafsade jag snabbt på lite färg. Det kändes som en ljuvlig färgchock trots att jag inte hann måla på så noggrant. Dagen efter fotade jag naglarna på lekplatsen. Därför har det hunnit skavas av lite i några kanter.

Min favoritnyans är lätt den blå – Take The Lead. Den fick snabbt pryda mina tår. En riktigt klar blå nyans. Så fin!

Jag är mindre intresserad av rostiga Claim to fame (för övrigt även namnet på en av mina favoritlåtar med The Ark). Den beskrivs som en kryddig neonrosa med koralliga toner i. Men njäe, tycker mest att det känns som mjuk rost. Vilket har varit en supertrendig färg men nu är jag rätt trött på den.

Klementinagula Soles on fire är vansinnigt snygg men blir tyvärr inte helt jämn på. Det är få gula lack som blir det.

Lila Tangoed in love är en riktigt lila nyans som är superfin. Inte lila åt vinrött, inte lila åt blått utan verkligen lila-lila. Väldigt snygg!

In full swing är en lite varmare ljusrosa nyans som känns som ett säkert kort till allt – jobb, strandhäng, bröllop…

Strike a rose – en neonrosa färg som inte ber om ursäkt. Kaxig! Superfin som den är eller att använda för att göra roliga mönster med.

Essie Summer 2019 Collection är en limiterad kollektion som lanserar i juli med ett Rek.pris på 129 kr. Jag tycker överlag att det är en väldigt snygg kollektion. Är du nyfiken på någon av nyanserna?