Ett år som tvåbarnsmamma

Min härliga lilla tös Malva fyllde ett år för några dagar sedan. Nu har jag varit tvåbarnsmamma i ett helt år. Tänk att tiden kan gå så otroligt fort? Å andra sidan har hela världen hunnit förändras de senaste två månaderna.

Min dotters födelsedag firades med släktkalas via Zoom. Det är bättra att bara anpassa sig efter situationen än att riskera något. Alla fixade eget fika och satte sig framför datorn kl. 15 sen sjöng vi för ettåringen och fikade ihop. Supermysigt! Och skönt att se alla samtidigt trots att jag mycket hellre hade sett dem live såklart.

Att ha en liten ettåring hemma betyder att jag ständigt behöver vara på min vakt samtidigt som jag ska försöka ge lika mycket åt den stundande sexåringen, driva ett litet företag, finnas där för min lilla tax-tant, man och övriga familj och vänner. Min energinivå börjar blinka med sin röda lampa. Jag hade inte tackat nej till Öppna förskolan eller andra sociala aktiviteter i barnsäkra miljöer. Men det går ju inte så som läget är för alla nu. Allt är stängt, låst och mörkt.

Men resten är så otroligt mysigt. Vi leker titt-ut, duschar ihop, sjunger, dansar, gosar väldigt mycket och promenerar. Och dagarna går.

Till hösten är min föräldraledighet slut och jag kommer börja jobba för fullt igen samtidigt som lilla flickan börjar på förskolan och stora i förskoleklass. Det ska bli spännande! Och lite läskigt.