Ett spa för själen

En morgon förra veckan var jag på pressmöte på Freys Health Academy. Jag kom inrusande med andan i halsen efter att först ha åkt till fel adress. Väl på plats gick jag ner i varv rätt snabbt. Hela inredningen och miljön var så harmonisk.

Freys Health Academy

Freys Health Academy tillhör Freys Hotels och är en plats som motverkar stress och utmattning. Under ett och samma tak finns olika terapeuter med olika kompetenser och erfarenheter. De erbjuder bland annat terapi, coaching, meditation, yoga, healing och naprapati.

Freys Hälsocenter, BindefeldAvslappningsrum med ljusterapi

Det finns flera terapeuter som är fokuserade på ADHD och riktar in sig till både barn och vuxna. Bland annat finns en ADHD-coach på plats. Intressant tycker jag, då jag vet att många inte får tillräcklig hjälp av Landstinget.

Jag testade på några minuters Reconnective healing hos Susanne Schierbeck. Det är en healingmetod där händerna är ovanför klienten, istället för direkt på. Jag har inte testat den förut, men var ändå mottaglig och kände av behandlingen direkt.

Jag hoppas att liknande ställen blir vanligare i framtiden. Allt i kroppen hör ihop och vi borde bli duktigare på att behandla helheten istället för enskilda delar. Kropp-ansikte-hjärna-själ-hjärta, skönhet-fysisk hälsa-psykisk hälsa.