Event med Dr. Hauschka och Daisy Beauty

Kicki Norman, chefredaktören och grundaren till Daisy Beauty, är en jäkel på att fixa bloggevent. Igår kväll hade hon ordnat ett fint event tillsammans med det ekologiska hudvårdsmärket Dr. Hauschka.

På plats var det mängder med glada skönhetsbloggare och en och annan livsstilsbloggare. Förutom det var min stora favorit Karim Sattar där. Han är internationell makeup artist för Dr. Hauschka. Jag och Karim träffades för första gången för fyra år sedan och sedan dess blir jag alltid otroligt glad när vi ses. Det var underbart att få krama om honom igen.

Karim Dr Hauschka makeup Karim Sattar Daisy Beauty

Karim visade upp Dr. Hauschkas vårkollektion Chorus. Kollektionen är lite mer vågad än vad märket brukar lansera. Den består bland annat av två set med duoskuggor. En pistasch/lila och en beige/blå. Vidare kommer det en taupefärgad ögonpenna, ett rouge med tre nyanser och två produkter till läpparna. Det ena är ett läppstift i en mjuk rosa ton och det andra ett läppglans i en varm aprikos nyans. Jag har inte hunnit testa produkterna än. Men jag tycker att de ser väldigt fina ut!

Vad tycker du?

Dr Hauschka ChorusChorus

Modellen till kampanjen hittade Karim på flygplatsen i Berlin. Han stegade glatt fram och frågade en vacker italienska om han fick ta några snapshots på henne. Hon funkade bra och blev senare fotograferad för kampanjen. Galet och kul!

Karim har stor inverkan när det gäller att ta fram nya makeup-produkter till Dr. Hauschka. Han berättade att han brukar be labbet om en typ av färg och att de sedan ger honom fyra olika alternativ på nyanser. Han väljer ut en han gillar och testar den sedan på flera modeller innan han bestämmer sig för om den är tillräckligt bra. Hela proceduren tar ungefär 18 månader och då hinner det gå åt många nej på vägen.

Dr. Hauschka makeup penslar Karim och jag står och pratar om hans egendesignade borstar. Snygga! Tyvärr finns de inte till salu utan är enbart hans privata. Makupnörderi ni vet. SkönhetsbloggarePopulär kille!

Ett av alla tips han delade med sig utav var att testa att lägga ett kort streck av ögonpenna på vattenlinjen rakt under pupillen. Jag brukar oftast lägga längs med hela kanten. Men jag ska definitivt testa hans förslag.

I dagarna lanseras det senaste numret av Daisy Beauty. Där kan du bland annat läsa om Daisy Beauty Awards, där jag satt i juryn för flera olika grupper. Du kan också läsa om vårtrenderna och en intervju med Jessica Almenäs. Stort hurra för ett väldigt snyggt omslag!

Daisy Beauty nr två