Event med Kicks och nagelstyling av Frida Selkirk

Igår var jag på ett litet intimt, informativt och supertrevligt event med Kicks. Vi var ett gäng skönhetsjournalister och redaktörer på plats i en studio på Kungsholmen. Kicks lanserar flera fina nyheter nu till våren. Bland annat sex nya nagellack som Frida Selkirk med team lackade med.

Frida Selkirk är en av Sveriges främsta nagelstylister och driver Frida Selkirk Nailstyling. De nya lacken går i rosa, korall och nude-toner. Superfina! De ska ha en bättre hållbarhet än tidigare lack så det blir spännande att se hur de fungerar. Frida stylade mina naglar med tre av de nya nyanserna och gjorde små söta blommor på några av naglarna.

Frida Selkirk

 

Förutom de nya lacken släpps det en ny mascaraprimer för fransarna. Den ska bland annat ge ett jämnare resultat på efterföljande mascara och hjälpa till att vårda fransarna. Än så länge var det bara förpackningen färdig så jag har inte känt på formulan men jag är nyfiken.

En annan nyhet som gjorde mig nyfiken är brynmascara, en bryngelé med fibrer som kommer som transparent och en färg för blondiner och en för brunetter. Jag älskar brynprodukter med fibrer som kan bygga upp mina glesa bryn.

Makeupartisten Oscar visade upp en ny eyeliner som kommer i svart och ska vara extra intensiv med en tunn pensel. De flesta av vi som var där var över 35 och ojade oss lite över eyeliner och veck på ögonlocken. Oscar berättade att det viktigaste är att eyelinern ser bra ut när en tittar och inte när en blundar. Därför kan du fuska med små “trappsteg” om du har veck på ögonlocken. Så länge helheten ser bra ut när du tittar. För vi går ju inte runt och blundar ändå. Smart!

Du som gillar att använda lättflytande foundations på sommaren kommer nog bli förtjust i nya Skin Enhancer som är en gelbaserad foundation med lätt täckning och lyster. För mig blir den för lätt under den här årstiden. Men jag ser fram emot att testa den i sommar.

Den största nyheten är hela 12 nya borstar och penslar. Fluffiga puderborstar, appliceringspenslar, foundationpensel och mycket annat. Det roligaste är en fan brush i minimodell som bland annat hjälper dig med lösfransar att separera dem.

Jag hade med mig min lilla dotter till eventet som tyckte att det skulle bli jättekul att gå på “kalas”. Efter en liten stund kom min man och hämtade henne så att jag kunde få naglarna fixade. Men det var mysigt att ha med henne.

 

Produkterna kommer lanseras under våren. Mer information om priser och ingredienser kommer så fort jag vet mer.