Event med Smashbox!

För 10-15 år sedan upptäckte jag Smashbox och deras då väldigt hypade produkt O-glow. De är kända för att tillverka smink anpassade för att fungera vid fotograferingar med ett stort fokus på primers. Alla produkter testas för att se bra ut vid plåtningar och även till exempel selfies med smartphone.

Will Malherbe är Smashbox representant och ansvarig makeupartist och utbildare för makeupartister i Europa, Mellanöstern och Afrika. Under förra veckan var han på besök i Sverige för att berätta mer om märket och dess nyheter, för ett litet gäng press- och bloggmänniskor. Jag var där.

JordgubbarIMG_1067Smashbox concealer willWill var både inspirerande och supertrevlig! Jag satt och hoppade av sug för att börja jobba.

Smashbox lanserar flera nya produkter. Den största nyheten är Contour Stick Trio – ett kit med makeupkritor i tre olika nyanser, en highlighter, en bronzer och en för konturering. Jag har hunnit testa kritorna och de är smidiga att jobba med. De verkar inte vidare dryga, men annars bra. De är krämiga, enkla att sudda och har bra pigment. I kitet ingår det även en mall för konturering av olika ansiktsformer samt en pennvässare.Smashbox konturering Smashbox pennor Smashbox will shadingSmashbox Will pennorSmashbox shadingHär har Will visat hur han lägger de olika pennorna. Mitt bästa tips för konturering är less-is-more. Jag tycker främst att det är till för proffs och att man hellre ska ta för lite än för mycket. Glöm heller inte att anpassa kontureringen efter din ansiktsform. Alla har inte samma ansiktsform som Kim Kardashian. 

Will demonstrerade kritorna och målade dem som mönster på huden som han sedan suddade ut. Det går utmärkt att använda svamp, fingrar eller pensel för att sudda ut dem. Han påminde även om något jag brukar tjata om – använd aldrig bronzers för att konturera! Bronzers har varma pigment, precis som om du har fått färg av solen. Kontureringsprodukter är kalla – som en naturlig skugga. Tänk först kontur, sen bronz och efter det highligter.

Han tipsade även om att applicera puder med “solfjädersborste” istället för puderborste. Jag har inte använt solfjädersborstar (fan brush) på länge och blev genast sugen på att testa! Han la också till att man kan lägga på extra puder med puderpuff vid haka, näsvingar och ovanför ögonbrynen. Precis där man brukar bli mest glansig. Även puderpuff var ett tag sedan jag använde regelbundet. Hur applicerar du puder?

Precis som jag älskar att jobba, satsade Will mest på huden och ögonbrynen. Efter det prioriteras ögon och läppar. För har du ingen bra bas, syns inte ögon och läppar lika bra. Han nämnde siffran 25% hud, 25% ögonbryn och resten av tiden på ögon och läppar.

Smashbox will mascara Smashbox modellHär har Will lagt en nudefärgad ögonpenna längs med den svarta pennan för att förstärka intrycket och för att sudda bort eventuella ojämna kanter av den svarta. Snyggt!! Jag använder liknande pennor rätt mycket, speciellt längs med undre franskanten, vid amorbågen och på enventuella ojämnheter i huden. Men jag tycker att du aldrig ska använda en penna på ögats vattenlinje som du har använt på till exempel en finne eller vid munnen. Ögats slemhinnor är känsliga för bakterier. Vässa pennan i mellan eller växla mellan två olika pennor.

En annan ny produkt är L.A Lights Blendable Lip & Cheek Colour. Det är krämiga produkter som ger ett riktigt snyggt glow. Min favorit är Sheer Pink Pearl som blir vacker som highlighter.

Smashbox blendable lip cheek colorSmashbox läppstift Smashbox klara läppstift

Matta, riktigt klara läppstift var en annan nyhet.

Jag blev väldigt förtjust i Photo Finish Primer Water, ett fuktspray utan alkohol. Du kan använda det under makeup, över makeup eller som ett fuktspray under dagen.

Smashbox primer waterSmashbox O-glowO-Glow var den första produkten från Smashbox jag köpte för en herrans massa år sedan.