Event med Sunsilk

I samband med att Sunsilk lanserar den nya serien, CoCreations Pro-heat,  så hade de ett event med Bindefeld igår. Jag var där tillsammans med ett litet gäng och njöt av snittar och fick håret fixat av fantastiske Tony Lundström. Han är ansiktet utåt för Sunsilk och arbetar annars som hårstylist och frisör på Mikas. Vilket betyder en hel del magasin-, reklam-, och modejobb.

Den nya serien från Sunsilk innehåller tre nya produkter. Det är schampo, balsam och ett skyddande spray. Sprayet var den produkten jag blev mest nyfiken på. Den används för att skydda mot värmeverktyg vid styling. Tony berättade att hårstrået har sexton olika ytskikt. De här produkterna ska in och skydda in till det sjunde skiktet och skyddar då kärnan. De skyddande molekylerna ska lägga sig som ett rör utanpå hårstrået för att skydda det. När du arbetar med plattång så pressar du in ämnena i håret.

[slideshow]

Tony började med att tvätta mitt hår och fortsatte sedan att spraya ordentligt med den skyddande, Sunsilk Pro-Heat Shine Spray. Han sprayade ungefär 30 cm från håret för att få en bra spridning. Det krävdes ganska mycket av produkten för att täcka hela mitt hår.

Sedan fönade han håret med att först använda varm luft och sedan kall luft för att fästa volymen. När han väl var färdig började han locka håret med plattång. Han sprayade på mer av det skyddande sprayet och var noga med att använda det på varje slinga. Det gav riktigt fin glans! Bra med fler fördelar än skydd i samma produkt.

Sunsilk hittar du i dagligvarhandeln och de här produkterna kostar mellan 30-40 kr.

Mer om Tonys finurliga tips får du snart!