Extatic från Balmain

Balmain lanserar en ny gourmanddoft. Jag brukar gilla gourmanddofter, gärna de med vanilj, sockervadd eller tonkaböna. Så länge det inte blir för sött och för mycket vaniljglass. När de kombineras med lättare citrus, blommor eller exotiska frukter gillar jag dem som mest.

Från mig till Balmain. Nya Extatic är inspirerad av “Balmain-kvinnan”. Näsan Emilie Coppermann som har skapat doften upplever den typiska Balmain-kvinnan som självsäker, glamourös, djärv och modemedveten. Jag kan nog hålla med. Kläderna brukar ju vara både rockiga och kvinnliga.

Doftnoter:

  • Toppnoter: Nashi päron, bulgarisk ros och osmanthus
  • Hjärtnoter: kvällsdoftande jasmin, orkidé och orris/iris rot
  • Basnoter: amyris, cashmirträd, vanilj och barenialäder

Jag känner främst vanilj, ros och jasmin i doften. Päronet försvinner helt. Men den är inte så mesig som den låter utan den har attityd och passar väldigt bra som kvällsdoft. Den är lite orientalisk utan att bli för tung. Jag gillar den! Jag kan tänka mig att dansa runt på nattklubbar i Paris med doften och en svart klänning.

ImageProxy-1.mvcVackra Anna Selezneva är ansiktet utåt.

Doften lanseras som Edp i två olika storlekar samt som body lotion. I slutet av februari hittar du den i butik.