Exuviance Professional – nytt namn på kärt märke

Exuviance var det första salongsmärke som jag kom i kontakt med. Det var år 2000, jag skulle ta studenten och började fundera på om jag inte skulle studera vidare till hudterapeut. Nu har de bytt namn till Exuviance Professional.

Förra veckan var jag på ett pressmöte med Exuviance Professional. Ja, över Zoom då. Det känns som om jag börjar vänja mig vid att nästan bara ha digitala möten.

Exuviance Professional har över 100 patent bakom sig men är mest kända för glykolsyran. Nu har de flera nya lanseringar tillsammans med nya produktnamn, ny förpackningsdesign och ett gäng nya produkter. Spännande!

Exuviance Professional lanserar flera nya produktnyheter

Den nyheten jag tycker verkar mest intressant är Citrafirm Face Oil. Det är en närande ansiktsolja som ska boosta kollagenproduktionen och skydda huden mot oxidativ stress. Den ska också kunna användas som en primer för torr hud. Kul! Jag har inte känt på denna denna så jag kan inte uttala mig om hur den doftar eller upplevs.

Andra nyheter är Performance Peel AP25 och Lift Volumizing Concentrate.

Gamla favoriter i uppdaterad version

Några nygamla favoriter har blivit uppdaterade. Clarifying Spot Gel (tidigare Blemish Treatment Gel) och Soothing Recovery Serum (tidigare AntiRedness Calming Serum) har samma formula men nya namn. Den förstnämnda är en produkt du använder lokalt på pormaskar och finnar och Soothing Recovery Serum är för dig som behöver lugna och stärka en känslig hud. Super om du alltid har en känslig hud eller om du har stressat den med för mycket aktiva produkter.

Exuviance Professional lanserar flera nya produkter och uppdaterar flera andra. Här syns fem uppdaterade produkter

Glycolic Polish – min storfavorit Triple Microdermabrasion Face Polish har fått nytt namn och fått mer laktobiotisk syra som ska stärka barriären. Gissa om jag kommer hugga tag i den! Glycolic Polish är en supereffektiv peeling med korn och syror som gör huden mjuk och mer mottaglig för efterföljande produkter. För dig som gillar lyster. Använd den inte för ofta utan någon gång i veckan för gladast ut.

Triple Action Neck Creme – hette tidigare Toning Neck Creme och är en kräm som ger en mild exfoliering och är anpassad för hals och dekolletage. Till skillnad mot tidigare ska den nu ingå i kroppssegmentet. Lite konstigt tycker jag då vi oftast räknar hals och dekolletage till ansiktet. Den här produkten ska nu ha fått en pump så du som brukar använda den kommer nog uppskatta det mycket.

Retinol Serum – tidigare Super Retinol Serum Concentrate uppdateras med en högre dos av retinol. Du kommer kanske ihåg sedan tidigare att retinol bland annat stärker hudens kollagen vilket ger huden dess fasthet. Den stimulerar också cellförnyelsen. Det kan vara bra att komma ihåg att retinol inte ska användas dagtid under sommaren då det bryts ner av solens strålar. Men nattetid ska gå bra så länge du kombinerar med SPF under dagtid.

Det känns som Exuviance Professional har fått en rejäl ansiktslyftning till ett mer modernt salongsmärke. Jag gillar verkligen den nya designen!

Lästips: Intervju med Katarina Krznaric Mesán, Vice VD och marknadsansvarig på HBS Nordic AB, Exuviance Sverige.