Face Stockholm och Martina Arfwidsson

Face Stockholm var ett av mina största favoritmärken när jag gick på gymnasiet för en si sådär 18-19 år sedan (herregud!). Det var det första professionella makeupmärket jag kom i kontakt med. Annars fanns det mest de vanliga parfymerimärkena och budgetmärkena.

På den tiden hade FACE Stockholm en liten hörna inne i en salong i Växjö där jag är uppväxt. De hade färgkorrigerande puder och riktigt glittrigt glitter, pigmentrika läppstift, krämiga foundations och ett enormt utbud med färgglada ögonskuggor. Jag var i himlen och besökte salongen väldigt regelbundet. Det var där mitt intresse för makeup övergick till ett yrkesval – jag skulle arbeta inom skönhet.

face-stockholm-glitter face-stockholm-ogonskuggor-elinfagerberg-se

Min stora förebild var Gun Novak. Hon var grundare till FACE Stockholm och hon var dessutom från Småland. En småländsk entreprenör inom skönhet. När andra pratade om Leonardo di Caprio och Savage Garden var jag mer inne på Gun Novak. Inte konstigt att jag senare startade ett företag inom skönhet och så småningom skönhet och media.

Gun Novak är ännu kvar på FACE Stockholm men det är hennes dotter Martina som driver företaget. De bor båda i USA men för ett tag sedan var de hemma i Sverige för att ha en liten mingelfest i deras butik på Biblioteksgatan. Jag var där och spanade in min gamla idol och alla härliga skönhetsprodukter. Både Martina och Gun visade sig vara otroligt trevliga, glada och härliga personer.

face-stockholm-gun-novak-lappstiftGun målar på läppstift. 

I efterhand har jag pratat med Martina för att veta mer om deras företag.

 Hur började ditt stora intresse för makeup?

– Det är nog mamma som har den största passionen för färger och skönhetsprodukter. Sen jag började jobba med mamma och FACE Stockholm har min bit av FACE Stockholm handlat mest om företagets struktur och marknadsföring. Vi brukar säga mamma och jag att vi är som två halvor som gör en hel.

Hur gick det till när Face Stockholm grundades?

– Mamma Gun ägde tre av de hippaste jeans & modebutikerna i Stockholm. Idén till FACE Stockholm växte fram ur mammas frustration över att inte kunna hitta makeup för att matcha neonmode vid den tiden. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt med färger och ingen som förstod sig på makeup, där växte en idé fram hos henne. Från och med den första butiken -82 i Stockholm så var succén en faktum.

face-stockholm-fasta-skuggor-elinfagerberg-se face-stockholm-nail-polish-elinfagerberg-se

Vilka produkter är era personliga favoriter?

Mina är  Tinted Moisturizer, alla vår röda läppstift, Swedish defense serien och sist men inte mist min räddare i nöden – vår ögonfransböjare. Guns är Icelandic Solution (IS), Tinted moisturizer, Magic wand och våra läppstift.

Hur ser höstens största trender ut?

– Vi ser fortfarande mycket aubergine och mörka toner med mycket fokus på läppar och ögon. Man ser även en betydligt blekare hy än vad man har sett tidigare höstar.

Berätta om ert samarbete med Reebok!

– Det har varit jättekul och spännande. Vi blev uppringda och tillfrågade av Reebok Classic, och lanserade vår första kollektion 2015 tillsammans. Vi är nu inne på vår tredje kollektion och har tre spännande kommande säsonger framför oss.

face-stockholm-reebook-elinfagerberg-se

Var har ni för mål i framtiden?

– Vi är väldigt fokuserade på tillväxt, och känner oss passionerade för att lyfta tjejer och unga kvinnor. Vi lägger mycket fokus på våra välgörenhetsinsatser med organisationer som stöder unga kvinnor. Jag är särskilt intresserad av att lysa ett ljus på och kommunicera om unga kvinnors idéer och om deras självbild. Vi lever i en förvirrande tid med photoshoppade bilder, en värld som kretsas kring hur idealet är med alla plastikoperationer. Jag tror att det är viktigt att komma med en medvetenhet kring vad friska och sunda skönhetsideal/värderingar är.

face-stockholm-martina-elin-och-gun-elinfagerberg-seInte