Femårsjubileum!

F-e-s-t-i-v-a.l stod det på skylten. Jag satt på fiket och läste på en skylt på andra sidan gatan. -Festival, sa jag högt med tårar i ögonen. Det lilla ordet fick mina ögonen att tåras samtidigt som jag fnissade lite för mig själv. Det här var nämligen ingen självklarhet för mig för några år sedan. Men i morse var det det. En skylt på andra sidan vägen, och jag kunde se vad det stod.

Ännu ett år har gått sedan jag fick min ögonoperation. Ännu ett år att fira. Ni som har följt mig här på bloggen vet hur mycket operationen har betytt för mig och hur den förändrade hela mitt liv. Idag är det fem år sedan och precis som tidigare årsdagar är känslorna väldigt blandade och översvallande.

Elin Fagerberg öga

Mina funktionshinder har lärt mig mycket om livet. Sådant jag förmodligen inte hade vetat annars. Jag vet att jag besitter styrka. Att jag orkar och kan. Jag vet att inte ta något för givet, att vara tacksam och att vara ödmjuk. Det finns så mycket jag uppskattar som jag tror att jag inte hade förstått om jag hade varit född med samma förutsättningar som “alla andra”.

Jag beskrev ganska ingående om min synskada, min omöjliga operation och mina känslor förra året. Läs gärna det här. Jag känner precis likadant idag. Har du gått igenom något som har förändrat hela ditt liv? Uppfyllt en ouppnåelig dröm?

I förmiddags firade jag mina ögon med chokladtårta. Det är de värda!

Chokladfabriken tårta