Festmakeup, middag och vaktavlösning

Vilken härlig helg jag har haft! Jag har bland annat gjort en festmakeup till kungens födelsedagsfest, varit på tjusig middag på Östermalm och sett vaktavlösningen på slottet.

Middag på Östermalm

I fredags kväll var jag och min man Ian bjudna hem till hans chef för middag med hela deras team. Det var en jättefin lägenhet på Östermalm och vi var nog runt 15 personer som minglade, njöt av trerätters och pratade vitt och brett om alt möjligt. Supertrevligt! Jag åkte hem lite tidigare för att avlösa mina föräldrar som satt barnvakt medan resten av gänget drog vidare för att spela boule.

Elin Fagerberg festmakeup elinfagerberg.seJag satsade på en makeup med mycket globlinje och kombinerade det sedan med lockat hår. 

Sexårskalas

Jag var inte helt kry varken på fredagen eller på lördagen. Jag har varit sjuk i fem veckor nu och vissa dagar har varit värre än andra. Min energinivå är någonstans under nollan. Men på lördagen åkte jag till min älskade lilla systerdotter för att gå på hennes sexårskalas. Det var jättemysigt att få träffa hela familjen, fika och fira Bella.

Festmakeup inför kungens födelsedagsfest

Direkt efter kalaset åkte jag till Gamla Stan för att lägga en festmakeup på Britt-Marie. Hon skulle gå på kungens 70-års fest på slottet och ville vara extra fin. Vi körde på en klassisk makeup med mycket fokus på basen för att få den att sitta hela kvällen och ge extra glow. Ögonbrynen fyllde jag i lätt så att de ännu kändes naturliga och ögonen fick en mjuk sotning med en lite mer markerad globlinje. Vi blev nöjda båda två!

Jag älskar att göra festmakeup! Det är alltid en förväntan i luften samtidigt som man utmanas av att få makeupen att sitta länge och modellen ska känna sig både riktigt fin men också bekväm. Ungefär som en brudmakeup. Det är just basen jag tycker är extra kul att jobba med. Foundation, concealer, puder, shading, rouge och att inte förglömma highlighter. Love it!

Festmakeup Elinfagerberg.seFestmakeup lancome, smashbox, bare mineralsJag använde mig av produkter från bland annat Smashbox, Lancome och Bare minerals. 

Till läkaren

Efter att ha blivit sämre idag igen gav jag upp och åkte till läkaren. Jag blev orolig att jag skulle ha fått en bakterieinfektion som spridit sig. Men det var virus och ingenting att göra något åt. Jag får bara vänta ut det. Det är så TRÅKIGT att vara sjuk! Och fem veckor borde väl räcka?

När läkaren skulle kolla mina öron utbröt en väldigt märklig dialog.

– Vänta, jag ska bara ta ut  mina hörapparater sa jag.

– Har du hörapparater, varför då? frågade läkaren.

– För att jag hör dåligt…

– Jaha, det var ovanligt.

Jag är så trött på att alltid behöva försvara och förklara mina funktionshinder för andra människor. Vad är grejen? Särskilt för en läkare som borde veta precis vad det innebär att höra dåligt.

Vaktavlösning

Jag mötte upp resten av min stora familj med föräldrar och systrar med familjer idag. Vi hängde runt i Gamla Stan och såg bland annat vaktavlösningen på slottet. Barnen var väldigt fascinerade. Jag tyckte mest att det var kul att de spelade Dancing queen.

Kusiner elinfagerberg.seKusinhäng 

Resten av dagen har jag tagit det så lugnt som möjligt. Men ikväll måste jag jobba lite. Jag ligger i soffan med feber och jobbar. Inte vidare ergonomiskt, men väldigt skönt att ligga ner!

Min familj elinfagerberg.seDet har blivit mycket tid i soffan mellan varven den här helgen. 

Har din helg varit bra?