För de där fina kulmagarna!

Det känns som om halva min bekantskapskrets är gravida just nu. Vilket är helt vansinnigt kul! Däremot klagar flera av dem på att det inte finns så mycket snygga mammakläder i butik. Oftast får de gå till en undangömd hörna med tråkiga trikåtoppar i mörkblått eller ljusrosa.

Men den som letar den finner! Det finns absolut ingen anledning att inte känna sig trendig och fin när man är gravid. Jag kan varmt rekommendera Asos graviditetskläder. De är snygga som tusan! Missa inte till exempel, pennkjolen eller de galna leggingsen här nedan. Däremot är de kanske inte anpassade för amning, men bra under själva graviditeten.

Andra tips är att kolla in kedjornas utbud av vanliga kläder. Det finns en hel del byxor och kjolar med resår och fina blusar och tunikor. Det finns ännu mycket oversized i butik. Det man främst bör tänka på då är att välja plagg som är lite längre än de du brukar ha och att du heller inte kommer få något stöd för magen i form av förstärkning.

Tips! Skärp ovanför gravidmagen gör susen på de flesta kläder. Då undviker du att istället se ut som en säck.

De flesta kläderna i bildspelet är från Asos.com (De som är märkta maternity). Resten är från Nelly.com (inte mammakläder), Newlook.com, Isabellaoliver.com och Lovelymama.se

[slideshow]