För den allra känsligaste huden

För lite mer än ett år sedan besökte jag Avéne i Frankrike för att göra ett reportage till en tidning. Det var en väldigt trevlig och intressant resa. Jag besökte deras behandlingsklinik dit det kommer kunder från hela världen för att få hjälp med olika hudvårdsproblem. Jag fick också kika in i deras fabrik och laboratorie. Jag ÄLSKAR att besöka skönhetsfabriker och labb. Jag kan traska runt där hur länge som helst. Så länge de inte utför djurförsök så klart.

Nu är skönhetsmärket på väg ut med nya produkter till dig med väldigt känslig hy. De passar dig som har permanent känslig hy eller som bara får det tillfälligt. Kanske har du ett kroniskt eksem, har hud som lätt reagerar på vind och kyla eller har gjort någon starkare kosmetisk behandling på huden. Tillfälligt känslig hy kan man också få om man har en allmänt tuff period i livet.

Avene

En rengöring med få ingredienser är en av nyheterna. Den är utan parabener, parfym och färgämnen och ska ha en väldigt mild formula. Tänk på att massera in den försiktigt och inte gno hårt, då det kan påverka huden negativt.

Nytt är också två ansiktskrämer. En för känslig hy och en för känslig och torr hy. Båda är helt utan konserveringsmedel och har istället förpackningar som sluter helt tätt runt innehållet. Man har också tappat krämerna under steriliserade förhållanden. (Vilket man väl alltid gör?). Jag gillar att de har tänkt till angående förpackningen. Konserveringsmedel är i mångt och mycket onödigt om förpackningen är riktigt bra.

Avene Skin Recovery Cream ska reducera cellernas aktivitet enligt Pressinformationen. Fungerar det, så borde den lindra reaktiv hud rejält.