För hemmapedikyren

Den börjar närma sig nu, våren. Och med den kommer alla härliga öppna sommarskor. Men för att känna sig riktigt redo inför säsongen krävs det en liten pedikyr. Vill du göra den själv hemma kommer här några tips.

Börja med att avlägsna eventuellt nagellack. Häll upp ljummet vatten i en badbalja som är tillräckligt stor för att kunna spreta med tårna i. För varmt vatten torkar ut huden, så välj hellre ljummet. Häll i en uppmjukande produkt som gör det lättare att behandla fötterna. Sitt med fötterna i badet mellan 5-10 mintuer. Vill du lyxa till det lite så använd en fotpeeling för att få en mildare peeling innan filning. Torka av dem med en handduk och var noga med att torka mellan tårna. Fuktig hud mellan tårna ökar risken för fotsvamp.

Börja med att föra tillbaka nagelbanden och korta ner tånaglarna om det behövs. Fila dem sedan jämna med en fil. Klipp dem inte för korta eller rundade eftersom det ökar risken för nageltrång. Om du vill lägga ner extra energi på naglarna så polera dem gärna med en nagelfil.

Om du inte har mycket förhårdnader kan det räcka det räcka att fila fötterna med en fotfil. För att undvika att det dammar allt för mycket, kan du doppa filen i lite vatten. Har du istället mer torr eller hård hud att ta bort, kan en liten hyvel för ändamålet göra mirakel.

Massera fötterna ordentligt med en fotkräm. Torka av krämen från tånaglarna och välj sedan en tjusig färg att måla dem med.

Tamtaa! Sommarfina fossingar!

[slideshow]

Om du vill ha en expresspedikyr så har Footner en peelande socka som du använder under en timme. Du kan alltså sitta framför datorn eller TVn under tiden och slipper jobba. Den ska peela fötterna lena och mjuka och resultatet syns som mest efter tio dagar.

Fotbad från Scholl ska hjälpa till att mjuka upp huden med oljor. Innehåller bland annat solrosolja och persikokärnsolja.

Fotskrubb med pepparmint från The Body Shop. Peelingkornen är av mald pimpsten.

Fotkräm från Lush som mjukgör med hjälp av kakaosmör och mandelolja. Ska också verka avsvällande med hjälp av arnicarot.

Absolut Torr lanserar snart servetter med anti-perspirant som är perfekta för varma sommarfötter. De kommer säljas på Apoteken.

Lumene har många tjusiga minilack