För känsliga ögon

Jag brukar ofta få frågan om mascara till känsliga ögon. Känsliga ögon kan ha väldigt många olika anledningar. Kanske har man en allergi, sämre tårvätska, använder linser eller har en känslig slemhinna. En grundregel brukar vara att undvika mascaror med fibrer i sig. De brukar oftare ge reaktioner, trots att de ger fina fransar. Jag har själv känsliga ögon, men det var betydligt värre förr då jag använde linser varje dag. Vad man reagerar på och är känslig mot är väldigt individuellt. Det bästa är att testa sig fram vad som passar dig bäst.

Lumene har kommit ut med två nya ögonprodukter för känsliga ögon. En ögonpenna och en mascara. Ögonpennan – Lumene Sensitive Touch Automatic Eyeliner är en vattenfast penna. Det finns både positiva och negativa sidor med det. Det är inte så kul om du reagerar mycket i ögonen när du tvättar bort make up. Men super om dina ögon lätt blir rinniga och tåras. Ögonpennan är utan alkohol, doftämnen, konserveringsmedel och mineralolja.

LumeneSensitiveTouchAutomaticEyeliner11843

Mascaran – Lumene Sensitive Touch Mascara ska vårda fransarna med hjälp av organiskt linfröextrakt. Borsten är av plast och har en kort och en lång sida på “spröten”. Den korta för att ge volym och den långa för att ge färg. Den är utan doftämnen, silikoner, alkohol, parabener, kathon och lanolin. Det står inget om fibrer. Men eftersom den inte ger någon wawawoom-effekt så tror jag inte att det är några fibrer i den.

LumeneSensitiveMascaraNew