För spring i benen

Tidigare i veckan var jag på ett roligt pressmöte med Merrell. Jag fick testa deras barfotaskor som är till för löpning på många olika underlag. Enligt Merrell så stärker vi vår balans genom att låta fötterna få känna marken. Du tränar andra muskler än med vanlig löpning. De gör att du också tränar själva foten. Annars glömmer vi ofta bort dem. Hur ofta vickar du egentligen på tårna, försöker greppa olika saker med tårna eller stretchar fötterna?

Under mötet testade vi skorna genom att springa i Humlegården. Jag har börjat jogga en del de senaste veckorna. Men än så länge är inte kondisen så bra, så jag blev rejält slut. Men det var väldigt kul! De skorna jag testade var en storlek för stora för mig men jag tycker ändå att jag kunde känna en del. De gav ett visst stöd och skydd men man kände underlaget väldigt bra. Foten formades mer efter underlaget, så att balansen hängde med mer än med ett par väldigt stabila och fasta skor. Och man kände sig väldigt lätt. Jag tänker absolut ge barfotalöpning en chans!

Man bör vara väldigt försiktig i början även om man är vältränad. Vill du ha tips så finns det en bra app  för iPhone: Go Barefoot