Föreläsning med Dermalogica

Igår började min dag med en pressfrukost med Dermalogica. Dr Claudia Aguirre från USA höll en föreläsning och berättade om hudens förändringar under vintern. För mig som hudterapeut så var det kanske inget direkt nytt. Däremot vet jag att de hade en föreläsning för hudterapeuter i måndags. Det hade varit roligt att gå på!

Dr Claudia Aguirre berättade bland annat om att vi måste anpassa huden efter säsong. Att vi bör byta ut våra lätta sommarprodukter mot mer fuktighetsbevarande och att vi inte får glömma att skydda oss på vintern. Snön reflekterar ju solens strålar. Vi blir torrare på vintern då vi utsätts för torrare luft både utomhus och inomhus. När huden blir torr så har den en tendens att bli mer känslig efter motståndskraften är sämre.

Även fast det inte blev något nytt för mig så var det trevligt att bara sitta och titta på denna kvinna. Vilken skönhet hon är! Du kan följa henne på Twitter, @doctorclaudia

 

Förra vintern kom Dermalogica ut med en ny serie produkter för reaktiv och känslig hy – UltraCalming. De är perfekta under vintern om du har en tendens att bli torrare och känsligare då. Min favorit är ansiktssprayen som jag provat tidigare. Du hittar Dermalogica på utvalda skönhetssalonger.

 

Mer vintertips för din hy kommer längre fram!