Föreläsning med Essie

Den första föreläsningen under Tallinresan var om nagellacksföretaget Essie. Deras otroligt söta representant Therese var på plats och berättade om företaget och deras nyheter.

För ett tag sedan såldes Essie till LÓréal. Efter det så har en del förändringar gjorts med lackens formula. Den har blivit lite tjockare och penseln har blivit lite bredare. Detta för att vara lättare att använda för konsumenter då lacken tidigare användes mest av professionella. Jag älskar den nya formulan som märks mest på de ljusa lacken.

Allt som allt har det tagits fram 250 (!!) olika Essienyanser. 60 av dem säljs idag och till våren släpps roliga nyheter! Det kommer komma 10 st nya ordinarie färger och 6 st nya färger till vårkollektionen. Men det mest spännande är att det också lanseras nagelvård! Essie är på väg att lansera,

– 4 överlack. Ett snabbtorkande, ett matt, ett som motverkar nagellacket att flagna och ett som ska ge högglans.

– Flera olika serier med baslack. För normala naglar, mjuka naglar och en serie för torra. Det kommer då bland annat finnas baslack för att få naglarna att växa snabbare och de som bleker naglar.

Senare i vår kommer det också lanseras nagelbandremovers.

Men nu till den ljuvliga vårkollektionen! Den innehåller mjuka pasteller och klara kulörer. Jag tror att flera av dem kan bli storsäljare. Mest udda är nog den gröna färgen, Navigate her, som jag är väldigt nyfiken på. Den mjuka persikonyansen, a crowded interest, är perfekt till bröllop. Essie tipsar om att lägga ett lager av den med ett lager av den ljusrosa, “ballery slippers” ovanpå. Det ska ge en glasaktig nyans.

Vårkollektionen lanseras i mars!

Senare på kvällen bjöd Therese från Essie på en underbar middag. Vi hade alla otroligt trevligt och satt kvar långt efter att maten var uppäten.

Bild lånad från Caroline