Första dagen på Mercedes Benz Fashion Week

Fashion Week är igång! Själv känner jag mig inte helt hundra, men jag kommer gå på de visningar jag orkar och hinner. Dagen började med att jag var på Oriflame Concept Store för att sminka Elsa Ekman och Angelica Blick. Fantastiskt gulliga tjejer! Jag gjorde en brun sotning med röda läppar på Elsa och en mer neutral look på Angelica.

Angelica Blick och Elsa Ekman sminkade av Elin Fagerberg Elin Fagerberg sminkar Angelica BlickJag har på mig en klänning från Junarose och en kofta från Luella. Halsbandet är från Bik Bok.

Efter Oriflame mötte jag upp Therese från Kraft Group. Vi begav oss mot Djurgården för att titta på Busnels modevisning.

Mercedes Benz Fashion Week Sittplats Modeveckan Therese Jirving och Elin Fagerberg

Kön utanför var ungefär så lång och kall du kan tänka dig. Men inomhus var det varmt, mysigt och mängder med folk. Vi hade turen att få sittplatser bredvid varandra.

Visningen var väldigt fin med fokus på blandningen av militärt och balett. Inspirationen kommer från H.C Andersens saga Den ståndaktige tennsoldaten. Jag gillade det! Det var välgjort med fina kontraster. Det var en boxigare silhuett än tidigare år, med en ganska låg tyngdpunkt. Mjuka färger av rosa, senapsgult och grått kombinerades med randiga plagg av gult och svart. Lite som geting eller varningstejp. De randiga plaggen ser ut att bli nyckelplagg i kollektionen. Bäst av allt var som vanligt ytterplaggen.

b2200 b600 b1300

Foto: Kristian Löveborg