Fotografering i ett regnigt Stockholm

Idag sminkade jag på en fotografering för Systembolaget. De är en gammal uppdragsgivare till mig som alltid är väldigt trevliga att arbeta med. Den här gången behövde de nya pressfoton för några av sina anställda. Vi höll till på deras Huvudkontor mitt i Stockholm och utanför fönstret öste det ner snöblandat regn. Blä!

Jag la snabba makeuper på två kvinnor och en man. Jag passade på att testa några nya produkter som till exempel 2000 Calorie Curl Addict Mascara från Max Factor och Barepro Performance Wear Powder Foundation från bareMinerals. Jag gillade båda väldigt mycket.

Här ser ni en liten del av allt jag hade med mig. Jag använder inte ens en tredjedel av det jag brukar släpa med. Men man vet ju aldrig säkert hur modellen ser ut eller vad som kommer fungera bäst. Längst bort till vänster ser du Infinity Palette från LH Cosmetics, som jag tycker väldigt mycket om. Inte bara för att jag är förtjust i Linda som står bakom märket (och Aida som är ny VD för företaget!!) utan även för att paletten är lättanvänd, smidig och fyller många funktioner. Efter den ser du blandade skuggor från Face Stockholm, ett nytt härligt bronspuder från bareMinerals, nytt läppglans från Apoliva, nya ögonbrynspennor från L´Oréal Paris, ny mascara från Maybelline och den nya mascaran från Max Factor. Penslarna längst upp i bild är bland annat från Make up Store, MAC, bareMinerals och Duroy. Bakom necessärerna döljer det sig mängder av produkter. 

Jag älskar att jobba med fotografering. Det är alltid en särskild stämning – kreativitet blandat med en liten dos stress. Ibland betydligt större dos. Till den här formen av bilder är det alltid ett minimum av tid för makeup och fotografering eftersom de som ska fotas behöver gå tillbaka till jobbet med möten och annat.

Den här typen av makeuper tycker jag är väldigt roliga att göra. De är egentligen inte speciellt kreativa eller utmanande. Men jag gillar att arbeta med att mejsla fram drag och framhäva. Det behöver inte alltid vara spektakulärt. Bara snyggt.

När jag hade sminkat färdigt och det var dags för fotografering hade det snöblandade regnet minskat något och som väl var kunde vi vara utomhus. Det ger betydligt bättre ljus än ett konferensrum.