På fotokurs hos Fotoresor

Igår  var jag på kurs hos Fotoresor. Jag älskar att fota! Men tyvärr är jag inte bra på det. Jag fuskar och kör auto och hoppas på det bästa. Men nu har jag bestämt mig för att bli bättre och lära mig fota manuellt. Jag behöver bara lära mig grunderna först och sedan öva, öva och öva. En stor anledning till varför jag vill lära mig mer är att jag vill att din upplevelse som läsare av bloggen ska bli ännu bättre. Jag är personligen så förtjust i fina bilder.

Men jag försöker ta ner kraven på mig själv lite grann. Mitt mål är inte att bli fotograf, men att bli betydligt bättre än vad jag är idag. Sagt och gjort. Igår morse åkte jag iväg tidigt mot Telefonplan och Fotoresors studio. Det är fotografen Emma Svensson (Elle, DN, EMI, Aftonbladet osv.) som ligger bakom Fotoresor. Jag hörde talas om dem genom min svägerska Rebecca Gulam som arbetar där några dagar i veckan. Min utbildare var Emma Grann som är fotograf och assistent. Hon var både kunnig och gullig.

Vi gick bland annat igenom kamerainställningar och bildkomposition. Slutartid, bländare och skärpedjup var några av de ämnen vi pratade om. Vissa saker kändes enkla att förstå och andra behöver jag öva på för att få det att lossna. Jag är inte helt vän med slutartiden än… Vi var runt 10 personer som deltog och alla var tjejer. Kul! Flera av våra fotouppgifter under dagen var utomhus. Det var synd att det var så otroligt kallt. Annars hade jag velat vara mer kreativ. Mitt tålamod är lite kortare när det blåser som tusan ute.

Fotoresor ska tydligen ha en kurs i bildbehandling under nästa termin. Jag tror att jag ska gå på den också. Det vore roligt att lära sig att förbättra bilderna.

Nu ska jag öva…