Foundation – budget & lyx – IsaDora och Estée Lauder

Få makeupprodukter har utvecklats så mycket de senaste tio åren som foundation. Jag tror inte att jag skulle vilja bära de foundations som fanns för tjugo år sedan och jämföra dem med de som finns tillgängliga idag. Skillnaden är enorm.

Två av de företag som har lanserat nya foundation är IsaDora och Estée Lauder. Jag har testat dem båda.

IsaDoras Cover up Foundation & Concealer

Den här produkten ska precis som namnet antyder vara både foundation och concealer i ett. Den kommer på tub och har en riktigt bra täckning utan att kännas kakig och trist. Den ger till och med glow! Jag upplever formulan snarare som följsam och den framhäver inte mina fina linjer. Yay!

Jag gillar att applicera den med fingrarna, men det fungerar även fint med en pensel eller beauty blender. Du behöver kombinera den med puder om du vill ha ett mer matt resultat i t-zonen. Förpackningen är hygienisk då det inte kommer in någon luft i den och formulan är definitivt dryg. Däremot tycker jag att pumpfunktionen strular lite ibland.

Än så länge finns den i fem färger, men IsaDora lovar att utveckla fler. Jag håller tummarna.

IsaDora känns som ett skönhetsmärke anpassat för tonåringar trots att jag vet att märket är populärt i flera åldersgrupper. Och den här tantan blev förtjust! Jag tycker att Cover up Foundation & Concealer är ett riktigt bra budgetalternativ!

Pris från, 179 kr.

Psst! Cover up Foundation & Concealer är ett utmärkt val för dig med rosacea som vill ha mer täckning.

isadora-cover-up-foundation-concealer-elinfagerberg-se isadora-bloggevent-elin-fagerberg-haymarketIsaDora presenterade Cover up Foundation & Concealer på ett bloggmingel i en fantastisk svit på Scandic Haymarket. Här står jag på svitens terass. Den hade utsikt över halva Stockholm. 

Estée Lauder Double Wear Nude Cushion Stick

Det här är en foundation i en riktigt smart förpackning. Den är flytande men kommer på stick med en kudde längst upp på toppen – cushion. Kudden går att ta bort och tvätta för att hålla den hygienisk. Formulan är lättviktig men ändå krämig med lätt till medium täckning om du bygger upp den. Den ger en hel del lyster och resultatet blir naturligt men vackert. Jag älskar lyster! Jag känner mig betydligt piggare och fräschare när jag adderar lite extra glow.

För att få upp produkten ur hylsan skruvar du på den nedre delen. Om det råkar komma upp för mycket foundation skruvar du tillbaka och överskottet åker tillbaka ner i hylsan igen. Smart! Du duttar runt kudden i ansiktet för att applicera foundationen och sedan jämnar du ut den med kudden. Ett hett tips för stressade småbarnsmorsor. Det här går nämligen riktigt fort.

Den är som ett lättare alternativ till Estée Lauders klassiker Double Wear som har betydligt mer täckning. För mig passar Double Wear Nude Cushion Stick mer på sommaren då jag vill ha mindre täckning. Annars gillar jag den här produkten. Den känns genomtänkt och smidig.

Det finns 20 nyanser, varav 12 av dem har lanserats i Sverige.

Pris från, 395 kr.

estee-lauder-cushion-foundation-pressmote-elinfagerberg-se Jag hängde med ljuvliga Åsa Östergren på pressmötet. Vi hade så här kul!

estee-lauder-double-wear-cushion-foundation-elinfagerberg-seKudden går att skruva av för att rengöra.