Foundationtest – lyx

Det har lanserats så många härliga nyheter i höst! Flera foundations bland annat. Här är ett gäng av de lyxigaste.

Foudation lyx

 

Ginzing från Origins – ett mineralpuder med lätt täckning som ger ett matt resultat. Den innehåller bland annat koffein som ska hjälpa till att pigga upp huden. Jag vet dock inte om det fungerar. Jag trivs bäst i flytande foundation. Men för dig som föredrar puder tycker jag att den här är väl värd att testa.

Ca. 280 kr/7g

Mitt betyg: 6/10

Encre de Peau från YSL – en long lasting foundation som ger ett matt resultat. Den är väldigt lättviktig och sägs kunna absorbera både olja och svett. Jag var lite skeptisk då jag är ett stort fan av Le Teint Touche Eclat. Än så länge har jag inte hittat någon bättre. Men den här är också riktigt bra. Den kommer med en liten applikator som du kan droppa fram din foundation med. Stort plus för att den är lätt att arbeta upp i lager-på-lager för mer täckning.

Ca. 470 kr/25 ml

Mitt betyg: 8/10

bareSkin Pure Brightening Serum Foundation från bareMinerals – en tunn foundation med en konsistens som en blandning av lätt serum och olja, väldigt glatt. Jag tror inte att du med fetare hy kommer gilla den här. Men för mig med blandhy passar den bra. Den täcker fint, ger lyster och sitter kvar helt ok. Men den tar tid att applicera då den har svårt att fästa utan har en förmåga att glida runt. Den innehåller C-vitamin som jag ställer mig lite frågande till eftersom C-vitamin är väldigt flyktigt och förmodligen redan har försvunnit andra gången jag använder produkten. Flaskan ska skakas innan användning och produkten ska appliceras med en speciell borste. Plus för bra färgutbud.

Ca. 395 kr/30 ml

Mitt betyg: 7/10

Cream Foundation från Sensai – en lyxig krämfoundation som lovar att vara lika näringsrik som en ansiktskräm. Den här känns återfuktande, ger fin täckning, lyster och sitter bra. Minus för stark doft och högt pris (795 kr). Samt att jag gärna hade velat ha den i en flaska med pump.

Ca. 795 kr/30 ml

Mitt betyg: 8/10

Anti-blemish Solutions Powder Makeup från Clinique – ett täckande puder som fick vara med i foundationtestet eftersom det är till för att användas som en täckande produkt. Det är oljefritt och ska ge matt och felfri hud. Det här var tyvärr inte min kopp te. Resultatet blir lite dammigt och torrt. Men har du en fetare hud kan den vara värd att testa. Annars föredrar jag puder som en mattande och inte täckande produkt.

Ca. 265 kr/10 g

Mitt betyg: 5/10