Foundationtest – mellan och budget

Jag har fortsatt att kleta och måla med foundations under den här hösten. Här kommer resultatet för de som ligger i segmentet mellan-budget.

Apolosophy, The face it, isadora, max factor, maybelline

CC Cream från Apolosophy – en lätt täckande CC cream. Den ger inte mycket väsen ifrån sig men den täcker bra och gör sitt jobb. Jag tycker också att den sitter bra under dagen. Doften är tyvärr lite för stark och den kommer bara i tre nyanser. Men jag gillar den hygieniska tuben.

Ca. 139 kr/27 ml

Mitt betyg: 6.5/10

Face It BB Cream från The Face Shop (Bonnybonny.se) – en krämig BB cream som känns mer som en CC då den täcker riktigt bra. Den sitter bra under dagen, har en väldigt bra färgnyans (på mig!) och en snygg finish för oss som har torr eller blandad hud. Det här är en ny favorit för mig. En riktig wow-produkt. Det negativa? Bara två färgnyanser och det är rätt lite i förpackningen. Bara 20 ml.

Ca. 119 kr/20 ml

Mitt betyg: 9.5/10

Hydralight water-based Matte Make-up från IsaDora – en oljefri foundation med en lätt formula som ändå täcker riktigt bra. Jag blev väldigt positivt överraskad till den här! Lite lågt SPF (8). Men den sitter bra och täcker det som behöver täckas. Jag märker att jag ofta väljer den här när det ska gå snabbt och lätt på morgonen.

Ca. 149 kr/30 ml

Mitt betyg: 9/10

Skin Luminizer Foundation från Max Factor – en flytande foundation med ljusreflekterande partiklar som ska ge extra glow. Jag får inget wow. Men det är en bra foundation som gör sitt jobb. Den täcker medelmycket och ger en fin lyster. Den kommer förmodligen mest uppskattas av dig med normal eller torr hud.

Ca. 160 kr/30 ml

Mitt betyg: 6/10

Dream BB Go Matte från Maybelline – är en BB cream som ska ge ett matt resultat och har en krämig puderformula. Jag tycker att den täcker naturligt och bra. Den sitter på mig med torr blandhy. Men har du fetare hy kommer du förmodligen behöva pudra. Men jag gillar inte den tillhörande svampen som snabbt blir ohygienisk. Även ett minus för lite unken doft. Det lanserades två nyanser. Vilket jag tycker är alldeles för få.

Ca. 119 kr/11 g

Mitt betyg: 6/10