Frida Selkirk och höstens nageltrender

Frida Selkirk är förmodligen Sveriges mest kända nageldesigner. Hon driver Frida Selkirk nailstyling som du bland annat hittar på NK i Stockholm och som nyligen öppnade på NK i Göteborg. Hon arbetar även med visningar och under den senaste modeveckan i Stockholm gjorde hon bland annat naglar på Ida Sjöstedt och Fadi el Khoury. Du har säkert sett henne på TV4 Nyhetsmorgon. Nu ser du henne här.

Hur blev du intresserad av naglar?

– Jag har alltid gillat färg och form! Den ytliga typen av skönhet. Jag upptäckte beauty och mode vid 11 års ålder och vid 13 så var jag kompisgängets personliga piffare. Efter gymnasiet gick jag alla utbildningar som jag hade råd med- naglar var nytt och spännande och eftersom det är pillrigt passade det mig perfekt. Men jag har också frisör-, makeup- och fransutbildningar bakom mig. Naglarnas koppling till kläder och just att de är så lätta att förändra gör att jag älskar att jobba med detta.

Varför tror du att naglar har blivit så stort de senaste åren?

– Plötsligt började alla, även modehusen, se att nageln lätt kunde användas som en accessoar. En väldigt lättfixad och relativt billig sådan dessutom. Världen har krympt i och med de sociala medierna så trenderna växlar snabbt och inspirationen är enorm.Nu för tiden har vi börjat klä våra naglar, de är en del av vår outfit istället för en del av oss.

Frida SelkirkVackra Frida.  Foto: Sara Arnald

Vilka är höstens största trender för naglar?

– Det är främst chrome, den stora pulvertekniken som strömmar in just nu. Det är ett glitterpulver som löser upp sig i kontakt med gelpolish och blir då en hel spegelblank yta istället för korn. Helt magiskt! Det kommer in en mängd olika effekter under hösten, bl. a fluorescerande och skalbaggsskimmer. Den andra stora trenden är chokladfärger, från nougat till mörkaste chokladbrun. Även statementnaglar hänger kvar, då man visar sin åsikt genom symboler och bokstäver.

Vilken av dem är enklast att tolka själv? 

– Chokladen och statement går ju lätt att göra hemma. Chrome är dock en salongsprodukt än så länge. Men det kommer säkert ut till konsument så småningom.

Frida Selkirk ombré nagellack elinfagerberg.se

Hur tar man bäst hand om sina naglar?

-Genom att olja in dem och använda glasfil! Då har du en bra grund.

Du har gjort naglar på flera internationella stjärnor, berätta! 

– Jag har fått träffa och manikyrera kända namn som Mariah Carey och Robin Wright Penn. Även legenden Paul McCartney och Serena Williams. Det är verkligen kul såklart, men de är verkliga människor bakom de kända namnen och vill ofta ha väldigt mycket “privacy”. Då blir det till att bege sin till hotellrum eller backstage.

Frida Selkirk

Ålder: 44 år

Bor: Sundbyberg

Gör: Äger och driver Frida Selkirk nailstyling och arbetar med modevisningar, plåtningar och events.