Garnier Bio

Garnier BIO – ekovänligt i budgetförpackning

Garnier BIO är Garniers senaste tillskott av hudvårdsserier. En lättillgänglig budgetvariant. I veckan spanade jag serien på närmare håll.

Garnier BIO är certifierad av Ekocert i enlighet med Cosmos Organic. Cosmos Organic är en sammanslutning av flera internationella organisationer som till exempel Ecocert och ICEA och Cosmebio. Kul! Jag hade ingen koll på Cosmos Organic innan mötet men det känns verkligen som något som behövs i djungeln av ekocertifieringar.

Tanken bakom Garnier BIO är att det ska vara båda naturligt, effektivt och behagfullt. Hört det förut? Jag med. Garnier BIO känns inte nytt eller innovativt, snarare några år efter flera liknande lanseringar. Men för den saken skulle behöver det inte betyda att det är sämre. Serien är dessutom veganvänlig och har förnyelsebara förpackningar.

Nya produkter ur Garnier BIO
Ekovänliga produkter från Garnier BIO

Under pressmötet på Fotografiska var rummet pyntat av mängder med väldoftande växter. Det var magiskt! Flera av dem ingår i produkterna beroende på vilken effekt produkten ska ge. Till exempel ska citrongräs verka uppfriskande, blåklint lugnande och argan revitaliserande. Härligt!

Under föreläsningen fick vi höra att ingredienser av naturligt ursprung ska vara av vegetabiliskt, mineraliskt eller marint ursprung. De får inte ha omvandlats men kan ha processats. En sak jag fick lära mig är att ingredienser av naturligt ursprung ska ha kvar 50 % av sin molekylära struktur. Annars är den inte längre av naturligt ursprung. Jämför potatis som är en naturlig ingrediens, kokt potatis som är av naturligt ursprung och potatismos som blandats med andra ämnen och därför inte längre räknas som en ingrediens av naturligt ursprung.

En annan sak vi pratade om är att ångdestillation är den vanligaste metoden för att utvinna eteriska oljor idag. Inget konstigt med det. Men visste du att det bara är 1 % kvar av växten som eterisk olja? Inte konstigt att det är dyrbara droppar!

Ansiktsolja med lavandin från Garnier Bio
Ansiktsolja med lavandin – ett eget släkte som beskrivs som en blandning av lavandel och spiklavendel.

Garnier BIO består av följande produkter

Enligt pressmeddelandet består Garnier BIO av:

•        Lemongrass Balancing Gel Wash, 150 ml rek. pris 89kr – En rengörande ansiktstvätt med ekologisk citrongräsolja och blåklintsvatten.

•        Lemongrass Balancing Moisturizer, 50 ml rek. pris 99 kr – Balanserande ansiktscreme med ekologisk citrongräsolja.

•        Konjac Sponge Cleanser, rek. pris 89 kr – Naturligt exfolierande egenskaper vilket ger en effektiv rengöring och en mild exfoliering av huden.

•        Thyme Skin Perfecting Toner, 150ml rek. pris 89 kr – Rengörande toner med eterisk olja från ekologisk timjan som är känt för sina rengörande egenskaper och salicylsyra som är effektiv mot orenheter.

•        Argan Caring Mist, 150 ml rek. pris 89 kr – Fuktgivande mist för ansiktet.

•        Argan Nourishing Moisturizer, 50 ml rek. pris 99 kr – Närande ansiktscreme med arganolja.

•        Argan Rescue Balm, 50 ml rek. pris 99 kr – Närande multibalsam med arganolja och sheasmör, som är fullt med antioxidantiska E-vitaminer och som kan användas på både ansikte, kropp och händer.

•        Lavandin Firming Day Care, 50 ml rek. pris 119 kr – Antirynk-ansiktscreme med ekologisk lavendelolja och E-vitamin.

•        Lavandin Firming Facial Oil, 30 ml rek. pris 119 kr – Närande och mjukgörande ansiktsolja med ekologisk lavandin och E-vitamin.

Argan Rescue Balm är den produkt jag är mest nyfiken på. Är det här något du tror att du kommer gilla?

Du minns väl att eko är en stor trend för 2019? Här kan du läsa mer om vårens trender.