Ghd lanserar ghd platinum

En ny styler har fått se dagens ljus. Ghd platinum är ett snyggt stylingverktyg som lanserades nu i dagarna. 60 forskare ska ha arbetat i 2,5 år för att få fram platinum.

Ghd platinum stylerI den nya stylern finns on/offknappen på insidan för att undvika att man stänger av den under användning. 

Under pressmötet pratades det mycket om gradantalet. Jag tror att du säkert redan är väl medveten om att värme sliter på håret. Enligt ghd är det 185º grader som sliter minst samtidigt som stylingen då ger bäst resultat. Högre temperaturer ska enbart förstöra håret utan att ge ett bättre resultat och lägre temperaturer ska inte ge tillräcklig effekt på stylingen. Hamnar man på upp mot 215º smälter hårets protein – keratinet. Håret förlorar sin fukthalt och bryts av.

ghd platinum

Förutom gradantalet finns det fler bra finesser. Precis som ghd eclipse innehåller platinum “tri-zone” vilket betyder tre olika värmezoner i keramikplattorna för att värmen ska vara konstant jämn. Det minskar risken för slitage och ger glans till håret.

Andra nyheter är att stylern stängs av efter 30 minuter och att sladden går att snurra för att du enkelt ska kunna göra lockar med den. Den ska även vara mer ergonomisk än sina föregångare.

Och vad tycker då jag? Jo, det här är en riktigt bra styler! Jag gillar att den känns lättare i handen och därför också är lättare att hantera. Det blir en snabb effekt på håret utan att du behöver kämpa. Jag tycker att priset är lite väl saftigt. Samtidigt ska du kunna använda en styler i många år. Plattar eller lockar du håret regelbundet tycker jag att det är en bra investering.

Ca. 2299kr

Glöm inte värmeskydd!

 

Locka håret med plattång

Dela upp håret i två sektioner, en undre och en övre. Jobba på vertikala sektioner för lockar och vågräta sektioner för vågor. Placera din styler nära hårbotten och snurra den ett helt varv innan du långsamt låter stylern glida igenom hela sektionen. Lägg din nya lock “på plats” eller snurra till den och låt den svalna. Du kan även fästa den med en klämma för mer hållbart resultat. Tänk på att inte kamma igenom slingan innan den svalnat. Då har den inte hunnit fixera sig. Det tar ungefär 20 sekunder innan den svalnat. Upprepa över hela håret. Kamma igenom håret om du vill ha svall eller låt det vara för lite mer fasta lockar. Spraya!

Tips! Håll din styler med fingertopparna istället för med hela handen. Då får du mer kontroll.

IMG_3084 IMG_3088 Elin Fagerberg ghd Tamta! 

Jag hade ovanligt frissigt hår innan det stylades. Men tyvärr blåste det rejält så fort jag kom ut.

11960116_10153540534467667_4297967804149593841_n

Kuriosa: Pressmötet hölls exakt på årsdagen av förra årets möte för ghd curve. Då var jag höggravid men ovetandes om att jag skulle föda två dagar senare.