Giraffer, bebisar och hudvård

Känner ni till tuggleksaken Sophie La Girafe för bebisar? Jag tror att de flesta har sett den söta giraffen någon gång. Den började tillverkas redan i början av 60-talet och är idag den mest sålda leksaken för bebisar.

Sofie La Giraf

Nu har Sophie La Girafe Baby lanserats. Det är ett hudvårdsmärke för små barn som även fungerar för vuxna. Produkterna är ekologiska, organiska och anpassade för känslig hy. Några av ingredienserna är blåbärsextrakt, aprikoskärnolja, jojobaolja och vitt te.

Men behöver bebisar hudvård? Nja, det beror på lite vad man menar. De finns ju ingen estetisk anledning. Det finns bland annat en ansiktskräm i serien som jag tycker främst känns användningsbar vid väldigt kallt väder eller om barnet har problem med atopiskt eksem och liknande. Men det finns också badskum, schampo och babyolja. De känns väldigt användbara! Den femte produkten är en Protection Cream, en fetare kräm som passar bra för små bebisrumpor, rivsår och liknande.

Hudvårdsprodukter för bebisar skönhetsblogg

Jag har inte barn än. Men den dagen jag får, kommer jag förmodligen vilja ha ett organiskt alternativ. Då tror jag att det här kan vara ett bra val.

Produkterna säljs på Apotek Hjärtat och 1% av försäljningen går till World Childhood Foundation.