Glass i stora lass!

Lycka är att få gå på glasslunch med GB Glace. Det har jag gjort idag. GB bjöd tillsammans med Bindefeld in till presslunch där Eric Haag var konferencier. Jag hängde med Malin, Mia och så klart Delinda.

Delinda får äntligen möta sin stora idol Clove..

Jag kan lika gärna erkänna direkt att jag är en glassoman. Och för mig förknippas GB´s glass med en trygg barndom, då jag cyklade ner till kiosken i sommarkjol för att köpa Daimstrut till mig och Lakritspuck, Nogger, Tip Top och Sandwich till övriga familjen. Det betyder ett långt sommarlov, bruna ben med skrubbsår på, doften av nyklippt gräs, långa dagar av badande och syrrans sommarblekta, vita ögonbryn.

Under mötet fick jag bland annat veta att allt började med att Mjölkcentralen hade ett överblivet berg av mjölkfett under 30-talet. Då kom man på att man skulle göra som i Amerikat och började producera glass. Men glass fick inget riktigt genomslag förrän på mitten av 50-talet. Då sommaren 1955 var ovanligt varm.

88:an är den äldsta glassen som ännu säljs. Den kom på 60-talet och var nummer 88 i ordningen av nyproducerade glassar. Därifrån kom namnet.

På 80-talet kom den älskade Lakritspucken som i år äntligen är tillbaka! När den först lanserades 1982 såldes det i Sverige, 26 MILJONER lakritspuckar det året!

Idag äter vi näst mest glass i hela Europa. GB Glace fyller i år 70 år. Grattis önskar jag och tar en lakriktspuck till!

Vilken är din favorit?