Midsommar och glutenfri tårta

Glad midsommar! Jag hoppas att ni hade en riktigt härlig dag igår. Själv firade jag midsommar i Stockholm. Närmare bestämt i Vinterviken strax söder om stan. Vi var långt ifrån ensamma. Det var säkert 300 personer på en liten yta vid Vintervikens Trädgård. Stämningen var på topp och det var få som inte skrålade med och dansande till Små grodorna och alla de andra sångerna. Jag tog i för kung och fosterland med min dotter. Det var superkul! Jag har firat midsommar i Stockholm flera år men jag har aldrig gjort det i Vinterviken tidigare. Men det lär bli fler år!

Vi mumsade i oss midsommarbuffé till lunch och på kvällen satt vi på balkongen och åt en glutenfri tårta med jordgubbar. Inte för att någon av oss är känslig mot gluten. Utan för att den är så god!

Glutenfri tårta

Det blev en glutenfri tårta utan socker men med mycket jordgubbar. Jag hade gjort en botten av mandlar, hasselnötter, dadlar, kokosolja, vaniljpulver och pyttelite salt. Ovanpå hade jag vispad grädde smaksatt med finhackade jordgubbar, vaniljpulver, lite agavesirap och svartpeppar. Ovanpå var det mängder med jordgubbar och några bitar rå kakao. Det blev faktiskt riktigt gott! Den går även utmärkt att kombinera med kokosgrädde istället för vanlig grädde om du vill ha den vegansk. Jag älskar att experimentera fram nya recept. Men sen glömmer jag oftast bort vad jag har haft i.

Glutenfri tårta midsommar i stockholm elinfagerberg.seMaggie ville också ha jordgubbstårta!