GOTT NYTT ÅR kära bloggläsare!

Åh jag hoppas att du hade en fin nyårsafton på vilket sätt du än firade – en fest, middag, resa, eller med ditt eget fina sällskap och en kopp te. Själv firade jag med min man, dotter, dvärgtax och min syster och hennes familj hemma hos oss. Vi hade supertrevligt! Det enda negativa var alla fyrverkerier som blåste av långt innan tolvslaget. Det är jobbigt när man har hund. Annars njöt vi av min mans goda mat och sprang av oss kalorier med bollekar i bostadsrättsföreningens gympasal. Det var jättekul!

Jag njöt också av en av de bästa champagner jag någonsin druckit – Diebolt Vallois Prestige Brut. Missa inte den!

lek-i-gympasalen-elinfagerberg-se nutella-cheese-cake-till-nyar-elinfagerberg-seJag bjöd på cheesecake med smak av nutella och choklad. Mums! 

2016 var inte mitt bästa år. Men det var ett av de mest utvecklande och det var också mitt mål i början av året. Jag ville ta tag rejält i min personliga utveckling, putsa bort gamla orosmoment och skit och ta tag i saker jag alltför länge har struntat i. Även fast jag inte är färdig ännu har jag gjort stora framsteg och jag är stolt över mig själv och känner mig väldigt tacksam. Jag har också skrattat mycket, fått nya vänner och nya erfarenheter. Jag känner mig absolut berikad. Men året bjöd också på stress, ensamhet, prestationsångest, sorger och en begravning. Men det är ju så livet är. Det är både skratt och gråt. Jag har oroat mig mycket för världssituationen. Det är så många pågående konflikter, hat mot okända, naturkatastrofer, orättvisar och fruktansvärda övergrepp som sker och under 2016 blev hatet och våldet  övermäktigt. Jag är minst sagt oroad och rädd för situationen.

Det bästa ur mitt privatliv från året som har gått har nog varit att se min dotters utveckling. Herregud vad det händer mycket mellan 1 och 2! Hon har blivit en bestämd, rolig, omtänksam och cool tjej och hon är väldigt rolig att hänga med. Jag har hämtat henne rätt tidigt på förskolan under det här året för att kunna umgås med henne och istället jobba mer på kvällarna. Det har varit tufft att jobba så mycket på kvällarna men det har verkligen varit värt det. Hon är på väg rakt in i den välkända utvecklingsfasen runt 2,5 år och hon har börjat utmana mig rejält.

jag-och-min-dotter-nyarsafton-elinfagerberg-se jag-och-min-dotter-elinfagerberg-se

Jag jobbade mycket under 2016. Jag har bland annat varit redaktör för tidningar inom skönhet, resor och mat&vin. Ett av de roligaste jobbuppdragen från året var ett samarbete med NIVEA under de sista veckorna innan jul. Mer om det ska jag berätta senare.

För mig innebär ett nytt år en nystart även fast vår kalender är påhittad och det egentligen bara är ännu en dag i ens liv. Vi har ju alla möjlighet att skapa ett riktigt bra år framför oss. Jag kommer fortsätta att fokusera på min personliga utveckling och försöka uppdatera mig själv till Elin 2.0. Yrkesmässigt kommer jag satsa betydligt mer på bloggen än tidigare och jag har flera andra spännande uppdrag och samarbeten på G. Om du är sugen på ett samarbete med mig, tveka inte att skriva ihop ett mail. Bring it on 2017!

Vid varje nytt år brukar jag skriva in mina mål för det kommande året i min dagbok. Den listan brukar bli väldigt lång. Ett av mina största mål för 2017 är att försöka bli snällare mot mig själv. Jag har en förmåga att vara rätt elak och dömande mot mig själv, men det borde räcka med det nu. Snällhet vinner ju alltid. Jag ska försöka börja respektera min kropp. Det är jag också rätt dålig på. Jag har pendlat ganska mycket i vikt genom åren och någonstans på vägen har jag lärt mig att det inte handlar om vikten. Det handlar ju om mig. Jag är bra som jag är, ett gäng kg extra eller inte. Jag tänker också lägga fokus på det som jag är bra på och det som är viktigt för mig och min familj. Jag kommer alltså strunta i om det är stökigt hemma och fokusera på hur vi tillbringar vår tid tillsammans istället. Det är så mycket viktigare. Vi kan inte hinna med allt i vår vardag och med eget företag, barn, hund och en man som jobbar runt 13h per dag är tiden väldigt dyrbar.

Och du min kära bloggläsare, har du något särskilt mål för 2017? Jag önskar dig ett roligt, utvecklande och spännande 2017 fyllt av kärlek, äventyr och skratt. Gott Nytt År!