Grattis Lancome!

Lancome fyller hela 80 år i år. I torsdags var det dags att fira den heta 80-åringen med ett lyxigt kalas. Vi var runt ett fyrtiotal skönhetsskribenter/journalister/redaktörer som åt fransk lunch och skålade på den franska ambassadörens residens.

Elin Fagerberg skönhetsblogg LancomeJag bar klänning från Junarose, cardigan från HM, väska från Esprit och halsband från Mor och Matilda.

Vi lyssnade på en föreläsning om märket, njöt av tre rätters middag och tårta och blev inspirerade av fantastiska bordsdekorationer. Franska ambassadören – Jacques Lapouge höll ett tal innan maten och jag fick äta det jag som vegetarian ALLLTID blir serverad när jag är i Frankrike – haricotes vertes – gott!

LancomemiddagLancometårtaJag hann tyvärr inte smaka den fantastiska tårtan. Men visst var den vacker?

Makeupartisten Henrik Steen är representant för Lancome i Sverige och visade upp olika looker för olika hudtoner. Vackert!

Lancomemodeller

Redan 1935 grundade Armand Petitjean Lancome. Han var belgare och efter några år som entreprenör inom andra områden grundade han skönhetsföretaget i Frankrike. Namnet Lancome är inspirerat av slottetsruinenerna från Le Château de Lancosme. Märket ska symbolisera fransk elegans och jag tycker att de minst sagt har lyckats bra!

Under krigsperioden fanns det mindre att göra och Armand startade då sin egen “Lancome-skola”, där kvinnor kunde plugga bland annat kemi, skönhetsbehandlingar och makeup. Som en dåtida hudterapeutskola light!

Nyfiken på mer av Lancomes historia? Boken La vie est belle – 80 years of french beauty släpps den här månaden.