Grattis Maybelline!

Maybelline fyller hela 100 år i år! Det är inte många skönhetsföretag som kommer upp i den statusen.

image006

Redan 1915 grundades Maybelline. Kemisten Thomas L. Williams grundade företaget efter att två år tidigare ha skapat den första mascaran av vaselin och kol. Han hade blivit inspirerad av sin syster Mabel som var olyckligt kär i en man och försökte fånga honom med hjälp av svärta på fransarna. (Mabel fick givetvis karln senare..)

Namnet Maybelline kommer från systerns namn Mabel och en av de två ingredienserna i hans första försök till mascara – vaselin.

MAY_100YR_Products_1915-1920s_maybelline eyelash darkener 1

På 30-talet lanserade Maybelline den första ögonbrynspennan och den första ögonskuggan. Några decennier senare, 1971, skapades den första Great Lash Mascaran, som förmodligen är väldens mest hypade mascara. År 2000 såldes det en Great Lash Mascara varje 1.2 sek. Jag minns att jag var i Kanada under den perioden och förväntansfull gick till en shopping mall för att köpa en att testa. På den tiden var Maybelline och Cover Girl otroligt hett. Tyvärr funkade mascaran inte alls för mig och jag blev rejält besviken. Men jag är imponerad över buzzen.

Maybelline elinfagerberg.se

“Maybe she´s born with it. Maybe it´s Maybelline.”

Senare las New York till namnet och idag är Maybelline New York världens största makeupmärke.

Deras senaste tillskott är ögonskuggspaletten The Nudes, en palett med 12 skuggor av nude och brun. Jag gillar den! Färgerna är lätta att blanda och de sitter bra. En typisk “bra-att-ha-palett” som passar alla. Pris Ca. 169 kr.  Maybelline Elinfagerberg.se the nudes