Grooming för män: Ny Rakhyvel

Jag har den senaste tiden provat en del nya rakprylar. Först ut är en ny hyvel som släppts från Gillette. Det är deras senaste skapelse som heter Gillette Fusion ProGlide Power. Det är deras första nya hyvel sedan 2006.

Det är ingen påbyggnad av mängden blad som är den stora nyheten den här gången. Utan nu har de satsat på att optimera redan befintlig teknik. Gillette har bland annat utvecklat sin tunnaste egg någonsin, ett bredare komfortband som smörjer och låter rakbladen röra sig smidigare över huden och det nya handtaget ger en bättre stadga när det ligger i handen. Jag själv har aldrig tidigare använt en hyvel med vibration. Det ska enligt uppgift göra att bladen rör sig så diskret att det knappt känns och leda skäggstubben mot bladen.

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med resultatet och upplevelsen efter att jag rakat mig med Gillette Fusion ProGlide Power. Känner att skägget försvinner på ett bra sätt och att min hud inte är lika irriterad som den kunnat bli av hyvlar jag tidigare använt.( Kan dock bero väldigt utslitna blad) 🙂

När det gäller vibrationen i hyveln har jag alltid varit skeptisk till att det ska tillföra något. Efter att ha provat står jag fast vid min tidigare åsikt. Jag tycker att jag kan få samma närhet och känsla i rakningen utan.

Ca. pris 192kr

 

Mycket nöje!

Ian