Hårkursen

Jag tillbringade hela dagen igår på Björn Axen AcademyDet var väldigt intressant att se vad frisörer får lära sig och få lite mer insidertips. Morgonen började med två olika uppsättningar på halvlångt hår. De duktiga frisörlärarna Pia och Catrin visade sina förmågor, på modeller på scenen. Efter det fick frisörerna göra samma sak på frisyrdockor.

Min vän Malena som är frisör fokuserade mest på den ena frisyren. Så de flesta bilder är på en frisyr med en fläta. Den är så fin! Flätan är med små öglor. Den andra frisyren var också jättevacker och enklare att göra själv med en slät sida och en med lockar.

[slideshow]

Flätfrisyren började med att frisören lockar sidohåret och sätter upp lockarna med klämmor tills håret har svalnat. Sidorna flätas sedan över den mittersta delen av håret och längderna fästs i en knut i nacken. En liten del av sidorna och luggen sparas och fästs sedan över flätan.

Lite tips från dagen,

– De där småhåren som vägrar lägga sig snyggt kan man föna tills de lägger sig och sedan spraya en gång.

– Ska du jobba in en produkt etappvis i håret så lägg den ovanpå handen för att hela tiden ha tillgång till den.

– Spraya inte för mycket på lockar, då dödar du dem. Vill du ha hårdare lockar så fäst dem med spänne tills de svalnar.

– Att fixa de där småhåren som sticker ut gör mer än man tror. Använd en fin kam och kamma försiktigt slätt vid uppsättning.

– Spraya aldrig i onödan. Allt måste ha en funktion.

– Allt handlar om att dela in håret i partier. Svårt att veta hur om man inte är frisör. Men testa dig fram och var kreativ!