Helgen

Det har varit många diskussioner med fina bloggkollegor om plagiat i helgen. Det blir allt vanligare att andra bloggar kopierar bilder eller text för att lägga in på sin egen blogg. Jag förstår inte alls grejen. Varför blogga om man inte vill skriva själv. Är det inte det som är själva poängen? Jag tycker att det är otroligt upprörande att sno andras material utan att fråga. Det händer ofta att vi sitter och jobbar länge med ett inlägg. Testar produkter, fotar, gör research och skriver. Att någon sedan har mage att bara sno materialet är verkligen elakt och inte ok.

Än har jag inte blivit drabbad vad jag vet. Blir jag det skulle jag skicka en faktura för texten, eller bilden så länge jag har plåtat den själv. Är det någon bild från en bildbank så tycker jag inte att det är något större problem. Men att sitta och låta någon annan göra jobbet och sedan sno det är otroligt omoraliskt. Personligen försöker jag följa pressetiska regler både när jag skriver för tidningar och bloggar. Att gå emot upphovsrätten är inte så pressetiskt rätt..

I lördags var jag ute och dansade till sent. Det var helt underbart att bara få komma in i musiken och dansa, dansa utan att tänka på något annat. Resten av helgen har jag jobbat och tagit det lugnt. Kikade på filmen King´s Speech igår. Den var riktigt bra och rekommenderas varmt!