Hjärtklappning och sängläge

I måndags började jag må riktigt dåligt. Hjärtklappning, yrsel, svimattacker, illamående och tryck över bröstet.

Det gav inte med sig så på kvällen ringde jag in till SÖS förlossning och bad om råd. De bokade in mig på en akut-tid hos deras specialistmödravård morgonen efter. Eftersom jag både mådde dåligt och blev väldigt orolig sov ungefär 20-30 min den natten.

Jag var inte bättre på morgonen och efter att ha kräkts som en kalv åkte jag bort till SÖS. Där fick jag ett väldigt varmt omhändertagande av både undersköterskor och läkare. De var så gulliga och omtänksamma! De la mig genast på ett rum så att jag skulle kunna ligga ner och efter en stund kom de in tog flera olika prover. Bland annat kollade de kurvan på bebisens hjärtslag och lite senare även ultraljud.

Som tur är såg allting bra ut. Både för mig och bebisen. Men oj vad orolig en blir under en graviditet och vad mycket det är som kan hända och gå fel!

Jag fortsatte må dåligt under hela dagen igår. Som väl är kom min fina svägerska förbi på kvällen och fixade käk och underhöll dottern. Jag låg och lyssnade på deras skratt. Mysigt!

Idag mår jag bättre. Läkaren bad mig ta det lugnt och “skämma bort mig lite” så det tänker jag göra. Och definitivt lyssna mer på kroppen. Under min förra graviditet orkade jag så mycket mer men precis som nu fick jag rejäla blodtrycksfall och vem vill svimma i tunnelbanetrappan?

Det börjar allmänt kännas att jag är inne i sista trisemestern nu. Det är tuffare samtidigt som jag grunnar mycket över förlossning och den första tiden efter. Spännande, läskigt och förhoppningsvis underbart!