Hösten hos Deichmann

I torsdags hade Deichmann presslunch på Nobis Hotel där de visade upp höstens nyheter. Stefan Nillsson höll en intressant föreläsning om högklackade skor, och Bea Szenfeld hade gjort dukning och tolkat höstens skor. Hon hade delat in dem i tre olika grupper; de färgstarka, nyårsskorna och skogshuggarkänslan. Den kvinnan är så otroligt kreativ! På bordet fanns det bland annat små kaktusar i gympaskor och “pratbubblor” med citat.

Stefan berättade bland annat att vi har haft högklackade skor sedan det gamla Egypten. Orsakerna genom åren har varit väldigt blandade. Bland annat bars de av slaktare för att de inte skulle få blod på fötterna. Usch! De bars också av överklassen. Senare bars de främst av manliga och kvinnliga prostituerade för att de skulle ge sitt yrke till känna. Under medeltiden bars de för att undvika lera på fötterna. Den första moderna högklackade skon, bars av Katarina de Medici 1533, i samband med hennes bröllop. Efter det har de högklackade skorna följt modets gång, som har följt samhällsutvecklingen.

En sak han nämnde flera gånger var att högklackade skor är väldigt laddat. Det är lika laddat som symbolen av en pistol. Och jag är beredd att hålla med! Det är kopplat till både kvinnlig makt och underkastelse på samma gång? Åsikterna om dem är många. Själv älskar jag klackar!

Summa av kardemumman.. skorna för hösten såg väldigt fina ut och jag hittade flera par som jag kan tänka mig!

[slideshow]