Höstens härliga dofter, del 1

En ny säsong innebär nya dofter. Flera av dem har jag skrivit om tidigare. Bland annat Lady Gagas och The Body Shops nyheter. Här kommer ett gäng till av höstens nya parfymer. Kanske blir någon din favorit?

More by Demi Eau de Parfum – Oriflame

En mjuk, kvinnlig doft som inte är så tung som den låter. Framtagen i samarbete med Demi More och serveras i en fin guldfärgad flaska.

Doftnoter: jasmin, ylang-ylang och sandelträ

Jeans Original – Replay

En modern doft som ska ha inspirerats av jeans (så klart). Den är både varm och fräsch på samma gång. Det finns en tillhörande herrdoft med matchande design.

Doftnoter: mandarin, päron, ros, liljekonvalj och cederträ

 

 

Pink Sugar Sparks – Aquolina

En flickig söt doft som blir mer sofistikerad när den har fått ligga en stund. Tänk sockervadd och badbomb från Lush men med mer djup. Jag gillar den här! Och eftersom orginalet Pink Sugar blev en storsäljare, är det ju inte omöjligt att den här också blir det. Ett minus för en väldigt trist flaska.

Doftnoter: bergamot, hallon, freesia, jasmin, mysk, vanilj

 

Red Sin  – Christina Aguilera

Den här doften är inspirerad av färgen röd och Aguileras som oftast, röda läppar. Just rött har jag en stor portion förförelse över sig. Den här doften är en salig blandning av varmt, kryddigt, fräscht och sött. Flaskan känns inte så modern, men doften är fin.

Doftnoter: rött äpple, kanel, röd cyklamen, mysk och ingefära.

 

Les Cascades de Rochas – Rochas

Modehuset Rochas bjuder på en citrusfylld doft i höst. Den är väldigt fräsch och feminin. I Sverige är det bara Kicks som får sälja den. Jag gillar både doft och flaska!

Doftnoter: ananas, mango, mysk och viol.

 

Boss Nuit Pour Femme – Hugo Boss

En väldigt elegant och sofistikerad doft utan att bli tantig. Den är inspirerad av “LDB” och känns också lite mörkare än de andra dofterna, trots doftnoterna. Jag gillar den här. Det är en typisk kvällsdoft eller vardagsdoft för lite modigare kvinnor.

Doftnoter: vit persika, jasmin, vita blommor, viol och sandelträ.

 

La vie est belle – Lancome

Det tog hela tre år att komma fram till den här doften. Den ska bland annat stå för “friheten att följa sitt hjärta” och en inställning till världen runt omkring oss. Orden är stora och doften är fin. Jag älskar den snygga flaskan som precis som doften känns väldigt positiv. Ansiktet utåt är vackra Julia Roberts.

Doftnoter: vanilj, tonkaböna, päron, jasmin, patchouli

 

Och fler kommer..