Höstens härliga dofter, del 2

Jag har tidigare skrivit om flera av höstens nya parfymlanseringar. Här kommer en drös till. Glöm inte att testa doften ordentligt innan du köper den. De förändras och blir olika beroende på vem som bär den.

So Nude – Costume National

En klassisk doft i en oklassisk flaska. Det är en feminin och fin doft skapad av Dominique Ropin. Den är både kryddig och blommig samtidigt. Men ändå inte speciellt tung. Flaskan är inspirerad av den nakna kvinnokroppen. Den känns lyxig och kul. Men jag tycker mer att den ser ut som en manlig kropp.

Doftnoter: mysk, kardemumma, kummin, neroli, ylang ylang och patcholi.

Dazzle – Paris Hilton

Jag blir lite skeptisk när tanken med doften var att skapa färgen rosa. Men det är någonting i den som jag fastnar för ändå. Flaskan känns väl sådär kul. Som ett misslyckat försök av att blanda klassik vintage med 90-tal. Men den är tänkt för en yngre målgrupp än mig (tant?). Och när doften får lägga sig, så gillar jag den. Den är fruktig, blommig och ung.

Doftnoter: äpple, körsbär, persika, violblad, vanilj, patchouli och mysk.

Vintage Bloom – Jessica Simpson

En romantisk, blommig och ganska kommersiell doft. Den är lättburen och passar säkert relativt många. Jag gillar att den är lätt och inte tar överhanden.  Flaskan är rätt söt också.

Doftnoter: Citrus, hallonblomster, pion, bomullsmysk, sandelträ

Aromatic Blends – Kiehl´s

Hurra för att Kiehl´s har lanserat dofter igen! Det var på tiden tycker jag. Det här är en serie med fyra olika blandningar; Fig Leaf & Sage, Nashi Blossom & Pink Grapefruit, Orange Flower & Lychee och Vanilla & Cedarwood. Jag har testat den sista doften och gillar den skarpt. Vanilj och cederträ passar utmärkt ihop. De är högkoncentrerade och sitter rätt bra.

Doftnoter: Vanilj och cederträ