Höstsminkning

Sheer Cover har kommit ut med flera nyheter. Här har jag testat dem tillsammans med ett gäng andra produkter.

Foundation: Sheer Cover Shade Adapting Minerals. Deras senaste mineralpuder är lätt men relativt täckande i formulan. Det täckte betydligt bättre än jag trodde. Men det ger inget kakigt och glåmigt intryck. Det innehåller SPF 15 och antioxidanter från grönt te. Jag gillar det!

Bronzing: Bronzing Tan Minerals från Sheer Cover. Det här är ingen nyhet, men jag gillar det starkt.

Rouge: Baked to Last från The Body Shop som jag tyvärr missade att fota. Dock ingen nyhet, men en stor favorit.

Ögonskugga: Sheer Cover Eyeshadow Palette i färgen Nude Eyes. Höstens snyggaste färger i en och samma palett. Finns också i färgkombinationen Smoky Eyes med grå toner. Ger lite för lite pigment för att jag ska vara helt nöjd. Men jag gillar färgkombinationerna. Bra skuggor att börja med om man är rädd för att det ska bli för mycket. Lätta att sudda.

Läppglans: Sheer Cover Lip Gloss Wands i färgen Rose. Jag är inte förtjust i att de innehåller mycket mineraloljor. Men jag gillar täckningen, färgen och att de är lättapplicerade. Plus för att det är E-vitamin, aloe och solrosolja i.

Ögonpenna: Quickliner for Eyes Intense är en ögonpenna från Clinique. Här har jag använt färgen Intense Ivy. Den är lättmålad och högpigmenterad och finns i fyra olika färger. Jag gillar den!

Mascara: Bottom Lash Mascara från Clinique. En mascara som är utformad för de undre fransarna. Den har en pytteliten borste som ska göra det enklare att nå små fransar och undvika kladd. Mjo, den är ganska kul. Men jag tror inte att gemene man kommer känna något behov av den. Men flera sminknördar kommer nog börja använda den.

Mascara nr. 2: Lash Injection från Too Faced. Den här mascaran bygger inte på vanliga fibrer utan på tuber som lägger sig runt varje frans. Borsten är stor och härlig, och nyansen har en bra svärta. Men jag hade velat ha lite mer volym. Den sitter riktigt bra, men är lite bökig att få bort. Men det tycker jag om alla “tubmascaror”.