Hudnörden testar

Just nu håller jag på att prova Offects Exfoliating Cleanser från Zo Skin Health. Jag var på deras pressmöte för några veckor sedan och varit nyfiken sedan dess.

Så här skrev jag om pressmötet på min förra blogg,

“Zo Skin Health är ett amerikanskt hudvårdsmärke som är skapat av Dr Zein e. Obagi. Han var själv på plats och berättade om produkterna och hudvård. Vi var väl kanske inte överens om allt.. men jag tycker att han har en hel del intressanta åsikter om hudvård. Jag är själv väldigt förtjust i effektiva, funktionella produkter som ger resultat. Jag är smått “allergisk” till produkter som bara verkar smörjande och som säljs med mycket reklam och nästan inget aktivt innehåll. Det är stor skillnad på märke och märke.

Bland annat så nämnde han att huden kan förlora sin egen fuktproduktion om du täpper till den med en fet kräm. Och visst, det kan jag till viss del hålla med om. Du blir oftast inte hjälp med en väldigt torr hy av en fet salvliknande kräm. Du kan inte bli av med ett hudproblem genom att bara lägga på en tjock kräm. Däremot håller jag inte med om att man ser hudens tjocklek genom att nypa i den eller att det inte finns något som heter blandhy. Enligt honom så är all blandhy fet. Om man kan se om huden är tjock eller tunn genom att nypa i den så har ju alla med mycket underhudsfett tjock hy. Huden är ju indelad i olika lager och det är inte det understa laget som är mest intressant. Produkterna verkar dock jättefina. De är fullproppade med retinol (I love) och antioxidanter. Jag ska testa dem längre fram och skriva mer om dem då. Förväntningarna är höga!”

Nu har jag alltså äntligen testat deras rengöring. Offects Exfoliating Cleanser är i gelform med små kulor av E-vitamin i. Den är anpassad för fet hy och blandhy men fungerade bra på mig ändå. Man känner sig riktigt ren och fräsch efteråt. Den rengör bra och jag blir inte uttorkad. Man bör inte använda den på ögonen men jag fuskar lite och det har gått bra. Jag tycker absolut att den är värd att spana in!

Mer om Zo Skin Health´s andra produkter kommer längre fram.  Jag är ju svag för aktiva produkter där det händer lite. Så det ska bli spännande att se resten.