Hurra för Escada!

Ni har väl inte missat att tre av Escadas bästsäljande dofter har återkommit till skönhetsdiskarna i vår? De har funnits ute ett bra tag men det är ju faktiskt nu och framåt som de passar som bäst.

Dofterna kommer i samband med att Escada firar hela 20 år med limitierade sommardofter i år. Allt började med att de skapade doften Chiffon Sorbet som inspiration av en vår- och sommarkollektion. Sedan har allt rullat på.

Jag gillar själv deras dofter väldigt mycket. Visst, de är ganska unga men jag gillar den här potpurrin av exotisk sommar.

De tre dofterna kommer i 30ml stl och är Rock in Rio, Island Kiss och Sexy Graffiti.

Rock in Rio ligger mig varmt om hjärtat då det var den Edt som jag hade på mig när jag träffade min man. Precis som namnet avslöjar, är den inspirerad av Rio. Den har bland annat noter av papaya, sockerrör, persika och sandelträ. Den är väldigt fruktig men inte sötsliskig.

Island Kiss är inspirerad av karibiska havet med doftnoter som, passionsblomma, mango, magnolia och röda frukter. Den här har jag missat tidigare och upptäckt nu. Jag gillar den och tror att den kommer bli en favorit i sommar.

Sexy Graffiti är skapad med inspiration av en sommarkväll i New York. Doftnoterna är bland annat smultron, mynta, grapefrukt, viol och vanilj. Det är en typisk “blå doft” men stor fräschör.