I min beredskapsväska

Jo, ja, jag behöver nog skaffa en väska. Det senaste året har jag tänkt mycket på att ha en beredskapsväska hemma om någon form av kris uppstår. Kanske en attack, isstorm eller ett längre strömavbrott. En väska där jag har det jag behöver för att klara mig.

Efter att ha läst boken Stjärnklart (rekommenderas varmt!) blev jag ännu mer nojig. Även fast jag aldrig kommer bli någon survivalist eller överlevnadshjälte eller nörda in mig helt, vill jag ändå känna mig redo och pyttelite mer trygg. Trycka ner vattenreningsfilter, varma kläder och liknande i en väska.

Ett av de viktigaste knepen för att hålla värmen är bra hygien. Smutsig hud, hår och kläder kan göra att vi har svårare att hålla värmen och fryser mer. Likaså sprids sjukdomar lättare. Alltså behövs det en rengörande produkt som tar lite plats. Så i min beredskapsväska kommer jag ha en flaska Dr Bronner´s Castile Soap. Den har nämligen ARTON olika användningsområden! Du kan bland annat tvätta hår, ansikte, kropp, disk och kläder med den. Du kan även använda den som babyolja eller rakolja. Bra va?

3e1613b8-990e-4f85-a8e4-5cb3b09d4d9c

 

Och självklart går det lika bra att använda produkten då det inte är kris. 🙂 Kanske ha en flaska stående i sommarstugan och en i necessären till äventyrsresan?