Ian Gästbloggar: Rakgel/Rakkräm/Rakolja

Jag har under några veckor provat 3 olika rakprodukter under kategorin “smörjmedel”. De tre jag provat är Gillettes rakgel, Dermalogicas rakolja och Lumenes rakkräm.

Gillette Fusion ProGlide Gel

Gelen har en djupblå färg som förvandlas till vit när jag börjar gnugga den mellan händerna. Gelens konsistens förvandlas till något som mer liknar skum. Det är den här typen av produkt jag själv använt när jag rakat mig tidigare. Jag anser att det blir ett bra resultat när jag använder Gillette Fusion ProGlide Gel. Ingen irittation eller några andra problem. Det behövs inte mycket av gelen för att täcka ansiktet. Jag har gärna lite mindre gel, då jag slipper få ett så tjockt lager med vit skum, vilket gör det mycket enklare att följa skäggets/mustachens linjer.

Dermalociga Close Shave Oil

Det är precis som det låter; en olja. Den har en genomskinlig färg och en väldigt typisk manlig doft, med mycket träiga inslag. Oljan har enligt mig en stor fördel, när man som jag vill kunna följa skäggets linjer, vilket är att oljan är genomskinlig och jag ser skägget. Resultatet efter att ha använt oljan är bra. Ingen irriterad eller torr hud. Oljan är dryg. Det går även att låta olja ligga kvar på ansiktet efter rakning för extra vård. Det är extra viktigt att skölja hyveln ofta vid användning av oljan efter som hyveln lätt täpps till annars. Oljan är även perfekt för resan eftersom flaskan är så liten.

Lumene Foamless Shaving Cream

Den vita krämen som kommer ut ur pumpen har en mjuk doft av en klassisk rakprodukt. Krämen har liksom rakolja fördelen att den gör det lättare att vårda en mustach eller skägg. Detta eftersom den bara lägger sig som ett tunt lager och blir mer eller mindre genomskinlig. Krämen ger en skön känsla och ger ingen irritation efter rakning. Lumene som är ett finskt märke, satsar på att använda typiskt nordiska ingredienser i sina produkter. I rakkämen har de till exempel använt sig av finsk grankotte. (Ger även krämen en grandoft eller så är det min nyinköpta gran som just nu spelar ett spratt med mina doftsinnen…)

Mycket nöje!

Ian