Ian gästbloggar: Rakning med Edwin Jagger

Under en veckas tid har jag testat att raka mig med en säkerhetshyvel. Det är första gången jag använt mig av denna typ av rakhyvel. Tidigare har jag endast använt mig av olika varianter av flerbladshyvlar. Visserligen har jag blivit rakad med enkelbladshyvlar och rakknivar tidigare. Då har det däremot inte varit jag som skött rakandet. Vid dessa tillfällen har jag alltid varit väldigt nöjd med resultatet. Det har tyvärr inte blivit av att jag tagit mig för att testa själv förrän nu när möjlighet gavs att prova en säkerhetshyvel från Edwin Jagger.

Det tog några dagar att hitta den rätta tekniken, men nu när jag fått viss känsla för att använda hyveln, så tycker jag att resultatet slår det man får med en flerbladshyvel. För det första får man en närmare rakning. Således behöver man inte raka sig lika ofta, förutsatt att man inte vill vara helt renrakad konstant. För det andra är det betydligt enklare att följa skäggets linjer, eftersom man ser exakt var hyveln går ner. Ett litet minus är att skaftet känns något kort. Det är möjligtvis en vanesak på grund av att jag är van vid längre skaft och en annan balans i handen.

Edwin JaggerEdwin Jagger säkerhetshyvel Ivory Chrome och Premium Shaving Cream Aloe Vera

 

Mycket nöje!

Ian