Imedeen Hair & Nails

Kosttilskottet Imedeen har skickat ut ett pressprov för hår och naglar till mig. Jag har inte testat det innan och tänker definitivt ge det en chans. Kapslarna innehåller kiseldioxid från åkerfräkenextrakt, biotin, zink, vitamin B2 och vitamin B12. Tillsammans ska ingredienserna stärka hår och naglar. Zink är sedan länge ett måste för mig eftersom det är så viktigt för immunförsvaret.

Först var jag rätt skeptisk då de flesta kapslar ännu innehåller gelatin (gelateringsämne av rester/bindväv från slakt av gris) och då jag är vegetarian undviker jag gelatin. Men de här kapslarna är helt utan. Hurra!

medeen hair & nails

Kroppens funktioner är beroende av näringsämnen. Så även hud, hår och naglar. Vitaminer, mineraler, fetter och andra näringsämnen gör så att kroppen fungerar. Visste du till exempel att kalcium behövs för cellernas kommunikation med varandra? Att B12 behövs för att kroppen ska kunna tillverka aminosyror eller att vitamin A behövs vid celldelning i hud och slemhinnor? Ja, jag är en nörd när det kommer till näringslära. Jag älskar det här!

Jag tror helt klart att Imedeen kan hjälpa så länge du har brist på någon av näringsämnena i produkten. Nu ska jag ta min första kapsel!